Oyun Haberleri

URUZ: Return of the Er Kishi Oyunu Yayınlandı

Berzah Games‘in geliştirdiği Orta Asya temalı URUZ: Return of the Er Kishi, Steam‘de çıktı.

Dede Korkut Hikayeleri‘nin kahramanlarından Kazan Bey’in oğlu Uruz’un macerasını anlatan el yapımı 2 boyutlu piksel çizimli oyun, 40 liradan satışa çıkarıldı.

URUZ Return of the Er Kishi, Oğuz Türkleri‘nin bilinen en eski destanlarını aktaran Dede Korkut Hikayeleri‘nden “Kazan Bey Oğlu Uruz’un Tutsak Olması” hikayesini oyun dünyasına taşıdı.

Dede Korkut’un klasik hikayesini takip eden URUZ: Return of the Er Kishi’de; Oğuz Türkleri’ne tutsak düşen Kara Tekfur, kalesi yakıldıktan sonra serbest bırakılmasından 4 yıl sonra Uruz artık bir yetişkin olmuştur. Sefil bir şekilde han köşelerinde yaşayan Kara Tekfur, bir gece kendisine eski gücüne kavuşturacağını söyleyen gizemli bir adamla tanışır ve Oğuzlar’dan intikam almak için harekete geçer. Kara Tekfur ve ortağı Kuzey’deki donmuş topraklara doğru yola çıkar. Burada bir mağarada yeraltı dünyası Tamu’nun kapısını mühürleyen sihirli tılsımı bulup param parça ederler ve Uruz’un macerası başlar.

Orta Asya motifleri ve ezgileri ile süslenen URUZ: Return of the Er Kishi, daha önce ilan edilen 29 Eylül tarihi yerine 2 Kasım‘da oyuncularla buluştu, oyunu buradan inceleyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.