Oyun Haberleri

Orta Asya’dan Pikselli Bir Destan – URUZ: Return of the Er Kishi

Dede Korkut Hikayeleri‘nin kahramanlarından Uruz, oyun dünyasına adım attı. Berzah Games tarafından geliştirilen URUZ: Return of the Er Kishi, sonbaharda çıkacak.

Ali Can Meydan tarafından 2019‘da kurulan Berzah Games‘in geliştirdiği URUZ: Return of the Er Kishi oyunu Steam‘de yerini aldı. Kazan Bey oğlu Uruz‘un macerasını anlatan oyun, el yapımı 2 boyutlu piksel çizimlere sahip.

Orta Asya kültürünün motif motif işlendiği URUZ: Return of the Er Kishi oyunu, Oğuz Türkleri‘nin bilinen en eski destanlarını günümüze taşıyan Dede Korkut Hikayeleri‘nden “Kazan Bey Oğlu Uruz’un Tutsak Olması” hikayesinden esinleniyor. Dede Korkut‘un bu hikayesinde; bugüne kadar oğlu Uruz‘un hiç savaş görmediğini, yiğitliğini ispat edemediğini fark eden Kazan Bey, oğlunu ava çıkarır. Baba oğul av esnasında düşmanların saldırısına uğrayınca, Kazan Bey oğluna yalnız kendisini izlemesini söyler ve muharebeye girer. Çarpışma bitince oğlunun Kara Tekfur tarafından tutsak edildiğini öğrenir ve tek başına onu kurtarmaya gider. Kazan Bey‘in düşmana yenildiğini öğrenen Burla Hatun, 40 kız ve diğer Oğuz beyleriyle düşmana saldırır ve eşiyle oğlunu kurtarır.

Destanı takip eden URUZ: Return of the Er Kishi‘de; Oğuz Türkleri‘ne tutsak düşen Kara Tekfur‘un, kalesi yakıldıktan sonra serbest bırakılır. Bu olaydan 4 yıl sonra Uruz artık bir yetişkin olmuştur. Sefil bir şekilde han köşelerinde yaşayan Kara Tekfur, bir gece kendisine eski gücüne kavuşturacağını söyleyen gizemli bir adamla tanışır ve Oğuzlar‘dan intikam almak için harekete geçer. Kara Tekfur ve ortağı Kuzey’deki donmuş topraklara doğru yola çıkar. Buradaki bir mağarada yeraltı dünyası Tamu‘nun kapısını mühürleyen sihirli tılsımı bulup param parça ederler ve yaratıklar yeryüzüne yayılır. Böylece Uruz‘un macerası başlar.

YouTube player

Oyuncuların Orta Asya ezgileri ile maceraya atılacağı URUZ: Return of the Er Kishi, 29 Eylül‘de çıkacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.