Oyun Haberleri

Shadows Over Loathing: O Ufuktaki Yeni Kahkahalar mı?

West of Loathing ile bize bilgisayar başında kahkahalar attıran Asymmetric Games, hiç “hazırlıyoruz, gelecek” falan demeden 11.11.22’de ÇAT! diye Shadows over Loathing oyunuyla karşımıza çıktı,

West of Loathing ilk bakışta “Bu ne ya?” dedirten çöp adamlı, basit grafikli bir oyun gibi gelebilir. Ancak ona bir şans verince şimdiye kadar oynadığınız en komik oyunlardan biri olduğunu görüyorsunuz. Absürt komedi ile vahşi batı temasını eğlenceli bir RPG’de buluşturan, animasyonları ve şapkaları ile büyüleyen bir oyun West of Loathing. Oyunu bitirmek ortalama 10 saat sürüyor. Ancak farklı kararlarla tekrar tekrar oynayabildiğimiz, dallanan bir RPG. Şimdiye dek tek bir DLC’si çıktı ama hayranları doyurmaya yetmedi. Bu yüzden herhalde bir DLC daha çıkarırlar diye bekliyorduk. Ama yepyeni bir oyun ile karşılaşmak tamamen sürpriz oldu.

West of Loathing’in güzelliklerini Shadows over Loathing’de de bulabileceğimizi hissettiren bir fragman yayınladılar. Zaten Shadows over Loathing, West of Loathing’in devam oyunu olacak. Yani tamamen bağımsız bir dünyada geçmeyecek. Fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Shadows over Loathing korku ile komediyi buluşturan bir oyun olacakmış. Fakat tabii ki oyun korkudan çok absürt komediye yakın olacak. Kapak görselindeki tentacle’lardan da anlayabileceğiniz üzere korkunç kısımlar lovecraftian elementler içerecek.

Oyunun tanıtımı şu şekilde:

Çeteler, canavarlar ve gizemler – Ödüllü West of Loathing’in devam oyunu olan, ve zaten sadece siyah ve beyaz olan dünyamızın karanlık tarafında geçen Shadows over Loathing’e hoş geldiniz.

Murray Amca, Ocean City’deki antika dükkanı için senden yardım istedi. Ancak oraya vardığında yaşlı adam ortadan kaybolmuştu. Onun kaybolması üzerine yaptığın araştırmalar ve dükkanda bulduğun antika eserler bir araya gelince dünyanın sonunu getirebilecek karanlık bir entrikayı ortaya çıkardın. (Ve bir grup da Eldritch tentacle’ı).

İçindekiler:

  • Binlerce şaka, komiklik ve espri
  • Bir avuç dolusu mekan, eşya, arkadaş, düşman ve West of Loathing’den tanıdık sima.
  • Beklentilerini karşılayacak kalitede çizgi grafikler, ama çok daha fazla sayıda.
  • Olağanüstü seviyede çöp adam özelleştirme seçenekleri
  • Sıra tabanlı stratejik dövüşler (ama sadece kaşınırsan)
  • Boş vakit bulursan hobi olarak devirebileceğin yozlaşmış bir hükümet.
  • 1920’lerin sokak ağzından otantik ve kafa karıştırıcı tabirler.
  • Birçok lanetli antika obje.
  • Yakışıksız balıkçılık.
  • Ekranın ötesinden gelen, öklidyen olmaktan uzak korkular.
  • Gelecekteki kendinin sana verdiği, zaman yolculuğu gerektiren bir yan görev.
  • Sonsuza uzanan yükseklikte bir bina.
  • Duyguları olan matematik, konuşan kurbağalar ve sevebileceğiniz kediler.
  • Ama alkol içermez. En azından federallerin bildiği kadarıyla.

Tanıtımla sizi de çoktan tavladılar, öyle değil mi?

Kısacası, ben West of Loathing’e bayılıyorum. Bu yüzden Shadows over Loathing çıkınca çok heyecanlandım. Yakında inceleme yazısıyla da karşınızda olacağım. Şimdilik yine West of Loathing’i tavsiye etmekle sınırlı kalayım. Zaten West of Loathing’i Steam Fiyatlara Zam Yapmadan Alınması Gereken Oyunlar listesine eklemiştim. Ne yazık ki Shadows over Loathing’in çıkmasıyla birlikte West of Loathing’in fiyatı da korktuğumuz gibi 40 TL’den 100 TL’ye fırladı. The Kingdom of Loathing diye daha eski ve ücretsiz bir oyunları da var ama onu henüz oynamadım.

Hız kesmeden yükselen dolar kuru sağ olsun, Shadows over Loathing de 200 TL’den satışa çıktı. Ve ne yazık ki bu serideki oyunlar sadece İngilizce seçeneği sunuyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.