Oyun Haberleri

Clockwork Revolution – BioShock Benzerliği Tesadüf Olmayabilir

Xbox Games Showcase‘in öne çıkan oyunlarından Clockwork Revolution, BioShock Infinite‘e benzerliğiyle dikkat çekmişti. Infinite’de görev alan bir Twitter kullanıcısı, durumun basit bir benzerlik olmadığı görüşünde.

Xbox Games Showcase uzun süredir izlediğimiz en dolu oyun sunumu olarak uzunca bir süre daha konuşulacak gibi. Starfield, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty gibi uzun süredir beklediğimiz yapımlara ek olarak pek çok heyecan yaratan oyun duyuruldu sunumda. Yeni duyurulardan biri olan inXile imzalı Clockwork Revolution ise daha ilk andan tartışma yarattı.

Fragmanını izlerken ilk bakışta çoğumuzun “Yeni BioShock oyunu mu?” diye düşündüğü Clockwork Revolution, özellikle BioShock Infinite‘den aşina olduğumuz sanat tasarımı ve renk paletiyle harmanlanmış bir steampunk teması benimsiyor. Ancak BioShock Infinite’de çalıştığını belirten Twitter kullanıcısı Butmac‘a göre durum basit bir tema benzerliğinden ibaret değil.

https://twitter.com/Butmac/status/1668005930095767552?s=20

“Bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce BioShock Infinite’in fragmanlarını hazırlamıştım, sahneler hala zihnime kazınmış durumda. Clockwork Revolution’ın fragmanını izlerken flashback yaşıyor gibi hissettim. Emin olmak için iki fragmanı yan yana koyup karşılaştırdım.”

Benzerlik gerçekten de çarpıcı duruyor. Genel tasarım anlayışı, sanat yönetmenliği, düşmanlar ve hatta karakter tasarımında bile ciddi miktarda esinlenme göze çarpıyor. Butmac paylaştığı tweetlerde kullandığı ekran görüntülerinin bir kısmını o dönem üzerinde çalıştığı BioShock Infinite fragmanlarından, bir kısmını oyunun içinden aldığını da ayrıca eklemiş.

inXile yöneticisi Brian Fargo‘dan fragman çıkar çıkmaz gelen benzerlik yorumlarına jet hızıyla yalanlama gelmişti. Clockwork Revolution’ın her şeyiyle yeni bir RPG oyunu olduğunu belirten Fargo, oyunda serbest karakter tasarımı, detaylı diyalog sistemi, zaman yolculuğu mekanikleri, steampunk silahlar ve kara mizah öğelerinin bol miktarda yer alacağını söylemişti. Butmac’ın tweetlerinden sonra IGN‘e konuşan bir Microsoft yetkilisi de “Benzerlikler kasıtlı değil, oyuncular ana karakterlerini diledikleri gibi özelleştirebilecek” diyerek oyunun özgün olduğunun altını çizdi.

Siz ne dersiniz, durum basit bir esinlenmeden mi ibaret yoksa altından daha farklı şeyler çıkabilir mi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.