Oyun Haberleri

Netflix, Cloud Gaming İşine Girmeye Hazırlanıyor

Büyük firmalar Cloud Gaming işine ciddi yatırımlarla dikkat çekerken oyuna Netflix de dahil oldu. Şu anda Netflix, Cloud Gaming işine girmeye çok yakın görünüyor.

Microsoft, Nvidia, Amazon gibi dünya devi teknoloji firmaları halihazırda Cloud Gaming portföylerini ve erişimlerini arttırırken Google Stadia, bu alanda tutunamayan bir firma oldu. Kısa süre önce oyun işinde girişimlerde bulunan yayın devi Netflix, Cloud Gaming alanına da girmeye hazırlanıyor. Netflix Oyun Başkan Yardımcısı Mike Verdu, yayıncının “bir bulut oyun teklifini ciddi şekilde araştırdığını,” belirtti.

Netflix game cloud gaming

Mike Verdu, sözlerine şöyle devam etti;

Bu bir katma değer. Sizden konsol almak yerine bize abone olmanızı istemiyoruz. Bu tamamen farklı bir iş modeli. Zamanla, nerede olursanız olun oyun oynamanın bu kadar doğal bir yol haline geleceğine dair umut var.

Google’ın yakın zamanda Stadia‘nın yaklaşık üç yıl sonra kapanacağını duyurduğu göz önüne alındığında bu garip bir zamanlama. Verdu, Stadia’daki sorunun teknoloji değil iş modelinin kendisi olduğunu söyledi. Stadia’nın kilitli bir ekosistemi vardı, burada kullanıcılar bu sistem üzerinde ayrı olarak oyun satın almak zorunda kaldılar ve sadece onları oynayabildiler. Stadia Pro daha sonra tanıtıldı ve abonelere her ay bir avuç oyun veren bir abonelik hizmetiydi. Oyunlar, kullanıcılar aboneliklerini sürdürdükleri sürece kendilerine aitti.

Netflix stadia controller gaming game cloud gaming

Verdu, “Stadia teknik bir başarıydı. Stadia’da oyun oynamak eğlenceliydi. Elbette iş modeliyle ilgili bazı sorunları vardı,” diye belirtti.

Amazon Luna ve Stadia’nın kendi özel kontrolcüsü vardı. Verdu, böyle bir özel kontrolcü işine girecekleri taahhüdünde bulunmadı. Bununla birlikte, Netflix’in şu anda geliştirilmekte olan 55 oyunu olduğunu ve bazı orijinal oyunlar geliştirdiklerini söyledi. %50’si Netlfix IP’si olan bir oyun dengesine sahip olmak istediklerini kaydetti. Şu anda, Netflix’in Nailed It ve Stranger Things gibi Netflix yapımlarına dayanan birkaç oyunu var!

Netflix, Oyun Ekibini Büyütüyor

Chacko Sonny
Chacko Sonny

Verdu ayrıca Netflix’in Kaliforniya’da, Blizzard Entertainment’ta çalışmış Chacko Sonny tarafından yönetilecek yeni bir stüdyo açacağını da açıkladı. Sonny, Overwatch’ta yönetici yapımcı olarak görev yaparken Activision ve Blizzard’ı rahatsız eden çeşitli davalar ve iddialar arasında Eylül 2021’de Blizzard’dan ayrılmıştı.

Verdu, Chacko Sonny hakkında şunları söyledi;

Her şeyi yapabilirdi ama buraya gelmeyi seçti. Gerçekten uzun vadede ve doğru nedenlerle içinde olduğumuza dair bir his olmadıkça, oyundaki bir sonraki büyük şeyi inşa etmek için kuruluşunuza böyle insanların gelmesini sağlayamazsınız.

Netflix, kısa süre önce Finlandiya’da kendi oyun stüdyosunu kurmuştu. Yakın zamanda Cloud Gaming işinde de Netflix’in adını duyacak mıyız göreceğiz. Belki mevcut yayın abonelerine ücretsiz olarak bu oyun hizmetini de sunarsa en popüler bulut oyun platformlarından birisi haline gelebilir.

Kaynak: ComingSoon

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.