Oyun Haberleri

God Of War : Ragnarök Ve Karakterleri Tanıtıldı. Karşımızda Tartışma Yaratan Bir Thor Var

2021 Playstation Showcase oldukça dolu geçti. Merakla beklenen God Of War: Ragnarök‘tan da ilk fragman geldi ve karakterler tanıtıldı. Ancak Thor sosyal medyayı ikiye böldü.

God Of War, yeni oynanış dinamikleri, nispeten daha duygusal bir hikaye ile ve bambaşka bir tarz ile çok büyük risk alarak çıkarılmış bir yapımdı. Ancak Santa Monica o kadar iyi bir yaratmıştı ki, hali hazırda efsaneleşmiş bir markayı daha da yüksek bir çıtaya çekmişti. Yeni duyurulan GoW: Ragnarök ise Playstation 5’in gücünün test edileceği oyunlar arasında yerini aldı. 2021 Playstation Showcase‘de fragmanı yayımlanan yapım büyük heyecan yarattı.

YouTube player

Ardından, oyunda ki karakterlerin görselleri sosyal medyada paylaşıldı. Genel olarak karakterler çok beğenilse de, ilk oyunun sonunda çekicini gördüğümüz Thor Odinson, sosyal medyayı ikiye böldü.

İlk oyundan bildiğimiz Freya, intikam hırsı ile peşimize düşmüş bir şekilde karşımızda olacak. Brok ve Sindri ise büyük ihtimalle yine ekipmanlarımızı güçlendirebileceğimiz zanaatkarlar olarak oyunda olacak. Atreus ise artık ergenliğe girmiş, güçlerini tanımaya çalışan ve daha da büyük sorunlara yol açan bir evlat olacak gibi gözüküyor. Savaş Tanrısı, Tanrıların Katili, Spartalı Kratos ise tüm heybeti ve yaşanmışlıklarını barındıran surat ifadesi ile oyunda ki yerini alıyor. Mimir ise bilgeliği ile maceralarda bize yol gösterip öykülerini anlatmaya devam edecekmiş gibi gözüküyor.

Yeni tanıtılan karakterlerden Durlin, görüntü itibariyle bir tüccar izlenimi yaratıyor ve büyük ihtimalle Brok ve Sindri gibi karakterlerimizi geliştirmeye yardım edecek bir karakter. Bir başka yeni tanıştığımız karakter ise Angrboda. Nors mitolojisinde siyahi bir kız ne arıyor soruları da sosyal medyayı bir hayli meşgul ediyor.

Ve karşımızda Nors Mitolojisinin Savaş Tanrısı : TYR

Tyr öyle bir karakter olarak betimlenmiş ki, bizim heybetinden yıllardır gözlerimizi alamadığımız Kratos, Tyr’in yanında çocuk gibi kalıyor. Fragmanda, Kratos Tyr’i serbest bırakıyor ve görünen o ki Tyr’ in gücünden destek alacak gibi gözüküyor. Kratos’un Tyr’den destek alma sebebini sanki hemen oyunun başında öğrenecek gibiyiz.

Ve karşımızda sosyal medyayı ikiye bölen Thor Odinson!

Her şeyden evvel şundan emin olacağız ki, Kratos, Thor’u Baldur’a yaptığı gibi kolaylıkla eğip bükemeyecek. Karşımızda bildiğimiz şişko ve bayağı iri bir Thor var. Twitter’da Thor’un bu görünüşü büyük alay konusu olurken, öte yandan belirli kesim tarafından oldukça beğenildi. Şahsi fikrim, bu Thor benim çok hoşuma gitti. Thor diyince aklımız ne yazık ki popüler kültür gereği Chris Hemsworth’un inanılmaz yakışıklı ve fit Thor karakteri geliyor. Ancak bu Thor, çömez bir Thor değil. Tıpkı Kratos gibi görmüş geçirmiş, evlat sahibi olup onları kaybetmiş bir Thor.

Hatırlatmak isterim ki Marvel’in Thor’u bile bir Thanos yüzünden ne hale gelmişti. Bence GoW: Ragnarök’ te adının hakkını som damlasına kadar veren inanılmaz güçlü ve öfkeli bir yıldırım tanrısı ile karşılaşacağız. Ayrıca, oyunda Odin’in de olacağını biliyoruz. Kim bilir Odin nasıl bir betimleme ile karşımızda olacak. Ben Santa Monica’ya güveniyorum. Nors Mitolojisi’ni detaylı bir şekilde ele aldıklarını da biliyorum. Öte yandan, Thor’un bu şekilde bir tasvirle geleceğini ilk oyunu oynayanlar Mimir’in “Fat Dobe” sözlerinden zaten tahmin edebiliyorlardı.

Oyunda görmek istediğim tek beklentim var. Kanlı ellerinde Mjöllnir’i tutan bir Kratos.

Kısacası ben God Of War: Ragnarök için tek kelimeyle sabırsızlanıyorum!

Sizin God of War: Ragnarök’ ten beklentileriniz neler?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.