Oyun Haberleri

Gamedec Türkçe Dil Desteğine ve Seslendirmelere Kavuşuyor

Sanal dünyalarda işlenen suçların peşine düştüğümüz özel dedektiflik RPG’si Gamedec Türkçe dil desteğinin yolda olduğunu duyurdu. Seslendirme güncellemesi de alacak oyunun TL fiyatı düşürüldü.

Gamedec geliştiricileri oyunun Türk hayranlarını öven bir duyuru yaptı. Türklerin projeyi Kickstarter kampanyası başlamadan önce dahi takip ettiklerini söyledi. Oyun çıktıktan sonra da yine Türkiye’den büyük ilgi gördüğünü eklediler. Ayrıca Türkçe dil desteği konusunda birçok talep aldıklarını da söylediler.

Sesimizi duymuşlar kısacası. Ses demişken, oyunun bir sonraki güncellemesinde seslendirmelerin de olacağını söylediler. Normalde seslendirme oyunun çok az bir kısmında vardı. En öne çıkan seslendirme “Yeeee-haaaw!” olmuştu. Bu seslendirmelerin orijinal dilinde (Lehçe) ya da İngilizce olmasını bekliyoruz.

Bu arada oyunun normalde Türkiye’deki satış fiyatı 135 TL idi. Oyunun Amerika’daki 30 dolarlık fiyatı değişmeden kalırken TL için bir indirim geldi. Artık oyunun indirimsiz fiyatı Steam ve Epic Games üzerinde 65 TL.

Biz bunu yeni haberler ile çok mutlu olduk. Ayrıca bu duyuruyu bir Maraş dondurmacısı görseliyle birlikte verdiklerini de söyleyelim. Duyuruya buradan göz atabilirsiniz.

Gamedec Nasıl Bir Oyundu?

Gamedec vaatleri ile bizi büyüleyen bir oyundu. İnsanların oyuncu koltuklarına bağlanarak sanal dünyalara yolculuk ettikleri bir gelecekte geçiyordu. Sosyal buluşmalar ve toplantıların merkezi artık genelde bu sanal dünyalar olmuştu. Ayrıca bu sanal dünyalar kendilerine has kurallar içeren bir online oyundu aynı zamanda. Dolayısıyla suç da artık gerçek dünyadan ziyade bu oyunlarda işlenmeye başlamıştı.

Twisted & Perverted dünyasında şiddete eğilimli olmak ve cinsellik öne çıkıyor ve bununla ilgili davranışlar puan kazandırıyordu. Harvest Time’da ise kovboy şapkamızı takıp balkabağı ekiyorduk. Komşularımıza “howdy!” diye seslenip bara içki içmeye gidiyorduk. Bunlar o oyun dünyalarında en öne çıkanlardandı.

İzometrik RPG türündeki bu dedektiflik oyunu tanıtımlarıyla bizi büyülemişti. Oyunu tanıttığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.

Biz de Beğenmiştik

Oyun çıkar çıkmaz oynamış ve Gamedec’i genel olarak beğenmiştik. İlk çıktığında oyunda acemice bazı seçimler ve hataların olduğunu söylemiştik. Oyunu geliştiren Polonyalı bağımsız oyun şirketi Anshar Studios da geri dönüşlerimize dikkat ederek bu eksikleri ve hataları büyük oranda kapattılar. Hatta oyuna zaman zaman yeni içerikler, controller ile oynayabilme özelliği ve Cadılar Bayramı için dekorasyon da eklediler. Kısacası oyunun peşini bırakmadılar.

Bizim hayallerimizi süsleyen, sanal dünyaların da tadını ayrı ayrı çıkarma fikriydi. Bunu tüm dünyalarda yapamıyoruz diye üzülmüştük. Fakat gerçekçi olalım, tek bir oyunun içine en az dört beş büyük oyun yerleştirmelerini istemekti bu. O yüzden bunu çok da sorun etmemiştik.

Karakter puanları konusunda yaptıkları hoşumuza gitmişti. Karakterimizin özellik puanlarını oyunun içindeki konuşmalardan kazanıyorduk. Yani biz sorunları konuşarak çözmeyi tercih eden biriysek kazandığımız deneyim puanlarını gidip kas gücümüzü geliştirmeye harcayamıyorduk. Konuşmayla ilgili bir özelliğe harcayabiliyorduk. Bu da güzel bir özellikti.

Ayrıca hikaye anlatmak konusunda da hiç başarısız olmadığını eklemiştik. İnceleme yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Türkçe dil desteği ve fiyat indirimi ile artık Gamedec’i oynamamak için bir sebep kalmadı bizce. Knight’s Code’da görüşür müyüz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.