Oyun Haberleri

Gamedec: Sanal Dünyaların Suçluları Peşinde Bir RPG

Cyberpunk ve dedektiflik temalı RPG oyunu Gamedec 16 Eylül‘de çıkıyor. Oyun boyunca yaptığımız tüm seçimlerin hikayemizi değiştireceği söyleniyor. Kâh kovboy kasabasında kâh uzak galaksilerde suç kovalamak isteyenler buraya!

Gamedec’in cezbedici birçok özelliği var. Fakat en çok vurgulananı oyundaki tüm seçimlerin hikayeye etki edecek olması. Oyunun kaç farklı sonu olacağını bilmiyoruz. Fakat oyunu geliştiren Anshar Studios, çok sayıda farklı son vadeden açıklamalar yapıyor. Oyunun hikayesinin dallanıp budaklanışına odaklanan fragmanı buradan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Gamedec Dünyası

22. yüzyılda Varşova (Warsaw) kenti sakinleri güvenle şehrin dışına çıkamıyorlar. Doğa mutasyon geçirerek insanlar için tehlikeli bir hale geldi. Tüm insanlık şehirlerin duvarları arasında yaşamaya mahkum oldu. Bu sıkışıp kalmışlık ve kısıtlı kaynaklarla yaşama zorunluluğu bir kabus. Neyse ki bu kabustan kaçmak çok da zor değil. Yüzlerce farklı gerçekliği önümüze seren sanal dünyalara ulaşmak sadece bir tık uzağımızda. Hayallerimizi yaşamak varken neden kabusu yaşamaya devam edelim ki?

İlgili Makaleler

İnsanın olduğu her yerde olduğu gibi, bu sanal dünyalarda da suç var. Suçun olduğu yerde de bizim karakterimiz devreye giriyor. Sanal dünya suçları üzerine çalışan bir özel dedektif oynuyoruz bu oyunda. Realium olarak adlandırılan gerçek dünyada görevimizi alıp Virtualia’ya, yani sanal dünyaya adım atıyoruz. Hangi görevi aldığımız hangi dünyaya gideceğimizi etkiliyor ve gidebileceğimiz çok fazla farklı dünya var. Oyunun tanıtımında bahsedilen dünyalar oldukça ilginç. Oyunun test sürümünü ya da demosunu oynamış kimseler bir kovboy kasabası, şövalyelerin yaşadığı bulutlar üzerindeki bir krallık ve alevden kanatlarıyla uçarak gezen sakinleri olan bir şehirde gezdiklerini söylemişler.

Oyun Mekanikleri

Gamedec hiç dövüş içermeyen, tamamen metin odaklı bir oyun. Burada karakterlerin ağzından laf almak, onları gafil avlamak, ikna etmek veya etkilemek için diyalog seçeneklerimizi kullanacağız. Oyunda bizi bekleyen seçimleri iyi ve kötü diye ayırmak mümkün olmayacak. Bazıları ilk bakışta iyi bir seçim gibi görünebilir. Fakat bu seçimlerin nelere sebep olduğunu zaman gösterecek. Anshar Studios bizi seçimlerimiz yüzünden yargılamayacağını söylüyor. Hemen ardından ekliyorlar “Peki ama siz bu seçimlerle yaşayabilecek misiniz?”

Oyunda çıkarım yapma penceresinin varlığından bahsediliyor. Davaları çözerken hangi bilgileri göz önünde bulunduracağımızı bu ekranda işaretleyebiliyoruz. Bu son yıllarda çıkan polisiye oyunlarından aşina olduğumuz bir mekanik. Ancak bunu Gamedec’te geliştirerek bir sonraki seviyeye taşımışlar gibi görünüyor. Detaylarını oyun çıkınca göreceğiz.

Oyunu Nereden Oynayabilirim?

Gamedec’i şu anda GoG ve Epic Games üzerinden erkenden satın alabilirsiniz. Steam’de satışı 16 Eylül’de başlayacak. Oyunun PC versiyonu bu ay oynanabilir olacak. Switch ve konsollar için hazırlanan sürümlerin satışa sunulması ise biraz daha geç olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.