Oyun Haberleri

Fallout’un Yeni Oyunu Belli Oldu Mu Yoksa?

fallout-banner

Fallout hayranları hatırlayacaktır; Fallout 4 duyurulmadan önce oyunun Boston’da geçeceğine ve Synthler’i göreceğimize dair pek çok şifre ortaya çıkmıştı, biz de üşenmeyip anında bu şifreleri çözüp Fallout 4’te neler göreceğimizi anlatmaya çalışmıştık.

Şimdi ise yeni Fallout oyunu daha açık bir şekilde ilerliyor gibi. Yapılan uluslararası bir kayıt, oyunun adını ve ismini de gözler önüne serdi.

Avrupa Fikir Hakları Ofisi (European Intellectual Property Office), 10 Ağustos tarihinde Fallout: New Orleans isminin kaydedildiğini görüyoruz.

fallout-new-orleans

Marka ve fikri mülkiyet uyarınca Fallout: New Orleans adıyla üretilecek bilgisayar oyunu veya bilgisayar yazılımı (9), her türlü basılı veya yayınlanacak sanatsal çalışma (16), giysi ve kıyafet (25) ve eğitim, eğlence ve elektronik spor hizmet (41) hakkı alınmış durumda.

Fallout isminin bir Bethesda markası olduğunu biliyoruz, bu durumda Fallout ile ilgili bir bilgisayar oyunu ismini başka bir firmanın alması mümkün değil. Bethesda ne kadar resmi bir açıklama yapmasa da durumlar ortada gibi görünüyor.

Söylentiler Doğru Çıkıyor

Zamanında çıkan şifreler de oyunun Boston’da geçeceğini, MIT binasını, synthleri işaret ediyordu ama Bethesda yalanlamıştı. Sonra ne oldu? Tam da söylenenler çıktı. Biz de Bethesda resmi bir açıklama yapmasa da sürecin başladığını düşünüyoruz.

post-apocalyptic-city

İlk olarak ABD’nin batı yakasında California’nın çorak topraklarında maceralar yaşadık, sonrasında Washington’a gittik, sonra orta-batı ABD’de Vegas’ın renkli ışıklarının gölgesinde kalan Nevada Çölü’nde dolaştık, sonra da kuzeydoğu ABD’de Boston topraklarına gittik. Şimdi ise daha önce hiç yanına bile yaklaşmadığımız güneybatı ABD’yi görme şansı bulabiliriz.

New Orleans, Louisiana eyaletine bağlı bir şehir. Louisiana ise bataklıkları ve bataklık yaratıkları söylentileriyle bilinen topraklara sahip. Bakarsınız Mirelurk veya Deathclaw yerine karşımıza böyle bataklık yaratıkları çıkabilir.

fallout-new-orleans-yaratik

Müzikle Bağlantılı

Fallout’un müzikleri deyince akan sular durur. Pek çok kişi Fallout yüzünden Jazz ve Blues aşığı olmuştur adeta. Jazz ve blues denince de akla tabii ki bu tür müziğin beşiği olan New Orleans’tan başka bir yer gelmiyor. Eee madem klasik jazz müzikleri olan bir oyun oynuyoruz, o zaman neden bu müziğin başkentine gidilmesin?

Oyunu Kim Yapacak?

Bethesda hâlâ bir açıklama yapmamış olsa da, sıradaki oyun olmasa da, bir şekilde Fallout: New Orleans gerçek olacaktır diye düşünüyoruz. Açıkçası ABD’nin en büyük şehri olan New York da vardı aklımda ama kuzeybatıda çok dolaştık diye New York’u sonraya da bırakmış olabilirler.

Bu arada ortada dolaşan bir söylenti de, Fallout 4 oyununda yaşanan senaryosuzluk nedeniyle yeni oyunun Fallout: New Vegas’ı yapan Obsidian Entertainment‘a yaptırılabileceği. Açıkçası yeni nesil Fallout oyunları arasında senaryo anlamında en sürükleyici hikayelerden birisi kesinlikle Fallout: New Vegas’tı. Obsidian bu işi üstlenirse New Orleans’ın bataklıkları bile bize sürükleyici gelecektir.

Buyrun, siz de yapılan isim kaydını sitede kendi gözlerinizle görün.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.