Oyun Haberleri

Fallout 4 Hakkında Yeni Söylentiler

Fallout 4 Banner

The Survivor 2299‘dan yeni haberler var!

Fallout 4‘ü işaret eden siteye yeni bilgiler girildi. İşte detaylar:

İlgili Makaleler

Fallout 4’ün çıkışını işaret eden The Survivor 2299 sitesi hakkındaki söylentileri daha önce sitemize taşımıştık. Söz konusu site 11 Aralık 2013 tarihini gösteren bir sayaca ve mors koduna sahipti. Konu hakkındaki detayları haberimizde vermiştik.

Yeni bir güncelleme ile siteye anlaşılmayan bir dizi yazı eklendi. Yazı aynen şu şekilde:

ZL QRNE FVFGRE. V’Z URNQVAT GB GUR VAFGVGHGR. TBQ XABJF JUNG UNCCRARQ GB GUVF CYNPR ABJ. GUVF BYQ ONFGNEQ JVYY URYC HF. UR ZHFG URYC HF. –0321–

Bu gayet anlamsız harf karmaşasının Sezar Şifreleme sistemi ile kodlandığı ortaya çıktı. Caesarian Shift olarak bilinen bu kodlamayı N: 13 düzeninde çevirdiğinizde, ortaya şu çıkıyor:

MY DEAR SISTER. I’M HEADING TO THE INSTITUTE. GOD KNOWS WHAT HAPPENED TO THIS PLACE NOW. THIS OLD BASTARD WILL HELP US. HE MUST HELP US. –0321–

Yazının Türkçe karşılığı ise şu şekilde:

Sevgili kız kardeşim. Enstitüye doğru yola çıktım. Tanrı bilir, orası şu an ne haldedir. O yaşlı piç bize yardım edecek. Bize yardım etmeli. -0321-

Fallout 3 ve New Vegas’ı talan eden oyuncular Institute – Enstitü’nün ne olduğunu hemen anlayacaklardır. Institute, Büyük Savaş’tan önce olan ve sonrasında da gizlilikle yürütülen bir kurum. Massachusetts’te bulunuyor. Yani Massachusetts Institute of Technology (MIT) kurumundan bahsediliyor.

Bahsedilen yaşlı piç acaba Dr. Zimmer olabilir mi?
Bahsedilen yaşlı piç acaba Dr. Zimmer olabilir mi?

Daha önce Rivet City’de karşılaştığımız Dr. Zimmer, Armitage ve Harkness Commonwealth adı verilen bir birliğe üyeydi. Commonwealth’in Institute ile bağlantısı olduğu biliniyor. Ancak bu kurumların tam olarak ne iş yaptığı bilinmiyor. Sadece yan görevlerden Armitage ve Harkness karakterlerinin Android olduğunu ve Dr. Zimmer tarafından kullanıldıklarını öğrenebilmiştik. Oldukça ileri teknolojiye sahip olan bu grup, yeni oyunun merkezinde olabilir.

Massachusetts, ABD’nin Kuzeydoğusunda bulunuyor. Boston şehri bu eyalete bağlıdır. Yani yeni oyunun geçeceği haritayı da azçok belirlemiş oluyoruz.

İşin garibi bu araştırma yapılırken siteye ufak bir bilgi daha girilmiş. Ancak kısa bir süre sonra kaldırılmış. Açıklamalara göre site HTML üzerinden gözüken yazıya “Nuclear winter is coming. Reserve your future home today! 877-260-2299 – Nükleer kış yaklaşıyor. Gelecekte evinizi şimdiden ayırın! 877-260-2299” notu düşülmüş.

Birçok insan 877-260-2299 numarasını Google’dan arattıklarında bunun gerçek bir telefon numarası olduğunu anlamış. Aradıklarında ise karşılarına Fallout 3’te Tranquility Lane görevinde çalan müzik çıkmış. Numaraya şu anda ulaşılamıyor.

Son olarak mors koduna gizlenmiş başka bir mesaj da keşfedildi. Mesaj içerisinde “CQ CQ CQ DE OZ PSE AS” harfleri geçiyor. Bu ise “Calling Any Station, Calling Any Station, Calling Any Station, This is/From OZ (Oscar Zulu), Please Wait” anlamına geliyor. Türkçe karşılığı ise “Herhangi bir istasyonu arıyorum, Herhangi bir istasyonu arıyorum, Herhangi bir istasyonu arıyorum, Bu/Burası OZ (Oscar Zulu), Lütfen Bekleyin” demek oluyor.

Fallout 3’te Signal Oscar Zulu adıyla bir radyo sinyali bulunuyordu. Bu sinyal Relay tower KX-B8-11, Temple of the Union ve Republic of Dave bölgeleri arasında alınıyordu. Bir yeraltı barınağında ise sinyalin kaynağını buluyorduk. Boş bir oda içerisinde birçok gerekli, gereksiz envanter çıkıyordu.

Sanıyoruz Signal Oscar Zulu’nun, yukarıdaki mesajla bir bağlantısı yok. Ama olabilir de. Şimdilik beklemekten ve daha fazla heyecanlanmaktan başka çaremiz yok.

Bethesda son yılların en inanılmaz reklam kampanyalarından birine imza atıyor. Bizi takipte kalın! Fallout 4 ile ilgili yeni çıkan tüm haberleri, sıcağı sıcağına buraya taşıyacağız.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.