Oyun Haberleri

Fallout 4 Söylentileri Bitmiyor

fallout-4-banner

Takipçilerimiz biliyorlar, TheSurvivor2299.com sitesini her gün, her dakika takip edip sizlere haberler verdik. Mors kodlarını yazıya döktük, şifreleri çözdük ve her ipucunu değerlendirdik. Çabalarımız sonucunda güzel bir oyun haberi vereceğimizi düşünürken sahte bir sitenin haberi ile karşılaştık. Ancak emeğimiz ve çabamız karşılığında hem Fallout takipçilerinin hem de diğer web sitelerinin takdirini topladık, bu bile bizleri mutlu etmeye yetti, yüreğimize su serpti.

Şimdi ise bir web sitesi değil, belgeler çıktı ortaya. Şimdi size o belgeleri anlatalım. Belki de gerçekten Fallout 4 haberi doğru çıkabilir.

İlgili Makaleler

fallout4-belge-1Bundan birkaç hafta önce ünlü web sitesi Kotaku’nun okurlarından birisi, elindeki belgeleri site editörlerine göndermiş. Belgeler, “Institute” (Enstitü) kod adlı bir proje ile ilgili. Belgelerde Fallout adı geçmese de; karakter tasarımları, senaryo metinleri ve diğer tüm detaylar Fallout dünyasına uyan nitelikte. Hatta bazı yerlerde Fallout dünyasına ve mekanlarına göndermeler bile mevcut. Aynı zamanda belgede adı geçen kadro direktörü, Dishonored ve Skyrim oyunları için Bethesda’da çalışmış bir isim.

Belgede, Skyrim oyununun 11.11.2011 tarihinde çıkışından bu yana Fallout 4 için çalışıldığı da bahsediliyor. Hatta 2012 yılında, bazı Bethesda çalışanlarının Boston’daki MIT (Massachusetts Institute of Technology) binasının çevresinde dolaşmaları, bu söylentileri o zaman da ortaya çıkarmıştı fakat net bir şey yoktu.

Başta da yazdığımız gibi, bu sefer gizli kodlar veya şifreler yok. Açık açık belgeler görünüyor. İlk belge, daha önceki Fallout oyunlarındaki gibi Ron Perlman’ın seslendirdiği klasik açılışın metni. Fallout serisinin mottosu haline gelmiş olan “War. War never changes” (Savaş. Savaş asla değişmez) sözüyle başlayan açılış metninin tam metni görünüyor ve açılış sahnesi anlatılıyor.

fallout4-belge-2Diğer belge ise Institute’ta (MIT’nin Fallout’taki post-apokaliptik versiyonu) geçen bir görevin konuşma metnini içeriyor. Metinde, Fallout dünyasından aşina olduğumuz “Raiders,” “Commonwealth,” gibi kelimeler de geçiyor. Ayrıca daha önce hiç adı geçmemiş, belki belgede de bir kod isim olarak geçen “Preston Garvey” ismi göze çarpıyor. Belgede Preston Garvey, Commonwealth içindeki bir müzeden füzyon çekirdeğini kurtarmamızı istiyor. Fallout dünyasını düşününce çok sıradan bir istek gibi görünüyor.

Belgeler yayınlandığından beri Bethesda hiçbir açıklama yapmadı. Gerçi bundan önceki TheSurvivor2299.com faciasında da hiçbir açıklama yapmamışlardı. Ne olursa olsun, ilginç bir şekilde Bethesda firması Fallout ile ilgili tüm söylentilere cevap vermemeyi sürdürüyor. Bunun altından ya büyük bir Fallout 4 haberi çıkacak ya da yeniden hepimiz hüsrana uğrayacağız.

TheSurvivor2299 sitesi aldatmacası sonrası ben gerçekten çok üzüldüm ve bir Fallout hayranı olarak kendimi çok kötü hissettim. Üstelik sitedeki şifreleri çözmek için ekip olarak uğraşıp her şeyin sahte çıktığını öğrenince hepimizin ne halde olduğunu görmeliydiniz. Umarız bu seferki belgeler gerçek bir Fallout 4 projesine aittir.

Biz de heyecanla bekliyoruz.

Siz de bu bekleme sırasında Fallout bölümümüze bir göz atın, bilgilerinizi tazeleyin.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. O haberi bende okudum ama bence TheSurvivor2299 adlı site dolandırıcı.Öyle olmasaydı küfür etmezlerdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.