Oyun Haberleri

Fallout 4 İçin Yeni Mors Kodları Eklendi

Fallout 4 Banner

Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan mesajın ardından yeni bir mors kodu duyuldu.

Belki de Nükleer kışa hiç bu kadar yakın olmamıştık.

Dün akşam Nükleer Kış Geldi! başlığı ile The Survivor 2299 sitesindeki ilk sayacın ortaya çıkardığı mesajı sizlerle paylaşmıştık. Anlaşılan o ki, siteye bir de yeni mors kodları eklenmiş.

Dördüncü mors kodu olarak kayıtlara geçen mesajın içeriği şu şekilde:

Calling all stations, this is overseer 119 emergency enemy unknown, SOS. Vault 119 Quabbin 7667, repeat, SOS, Vault 119 Quabbin 7667 enemy unknown.

Türkçesi ise:

Tüm istasyonları arıyorum, burası overseer 119 tehlike, düşman bilinmiyor, SOS. Vault 119 Quabbin 7667, tekrarlıyorum, SOS, Vault 119 Quabbin 7667 düşman bilinmiyor.

Vault 119 henüz hiçbir Fallout oyununda karşımıza çıkmadı. Fallout Bible içerisinde dahi Vault 119’dan bahsedilmiyor.

Vault 119 ismiyle, Kasım ayının 29'unda açılmış site.
Vault 119 ismiyle, Kasım ayının 29’unda açılmış site.

İşin garibi ise vault119.com ismiyle yeni bir site açılmış olması. Sitede “Yerinizi Şimdiden Ayırın” başlığı ile bir kayıt formu bulunuyor. Kişisel e-mail adresinizi girdiğinizde ise “Bilgileriniz en güvenilir şekilde saklanacaktır” yazısıyla karşılaşıyorsunuz.

Sitenin domain adresini takip ettiğimizde ise karşımıza Zenimax Media ya da Bethesda Softworks hakkında bir bilgi çıkmıyor. Sadece Kasım ayının 29’unda açıldığını görüyoruz.

İkinci bir mors kodunda ise şu bilgi geçiyor:

Calling all stations, this is Vault Overseer 119, anybody near Quabbin? SOS Vault door breach, repeat, SOS Vault door breach, enemy unknown, level 1, 2, and 3 gone, survivors on level 4.

Türkçesi:

Tüm istasyonları arıyorum, burası Vault Overseer 119, Quabbin yakınlarından biri var mı? SOS Vault kapısına ulaşıldı, tekrarlıyorum, SOS Vault kapısına ulaşıldı, düşman bilinmiyor, seviye 1, 2 ve 3 gitti, hayatta kalanlar seviye 4’te.

1 Aralık gecesi bu iki yeni mors kodu siteye yüklendi. Tam da Vault 119’un akıbetini merak ederken şu mesaj duyuldu:

Calling all stations, this is Vault 119, SOS, Level 4 is under attack, Overseer is dead, repeat, SOS, Level 4 is under attack, Overseer is dead. We want Mark I. We won’t make it.

Türkçesi:

Tüm istasyonları arıyorum, burası Vault 119, SOS, Seviye 4 saldırı altında, Overseer öldü, tekrarlıyorum, SOS, Seviye 4 sadırı altında, Overseer öldü. Mark I istiyoruz. Başaramayacağız.

Şimdi bu noktada işler karışıyor. Vault 119’un Quabbin bölgesinde olduğunu anladık. Quabbin Reservoir, Massachusetts’te bulunan bir su rezervi. Yani Vault 119 bu su rezervinin yakınına inşa edilmiş olabilir.

Büyük Savaş’ın patlak vermesiyle birlikte, su kaynağının hemen yakınına kurulmuş bu barınak, dışarıda kalan insanlar için tam bir cennet. Ancak her önüne gelen herhangi bir barınağa giremiyor. Barınak sakinleri, çok önceden seçiliyor. Dışarıda kalan Boston halkı Vault 119’a saldırmış olabilir.

Mark I olarak bahsi geçen şey ise Power Armor. T-51b olarak bilinen Power Armor, Amerikan hükümetinin Alaska İlhakı’nda kullandığı zırh. Daha önceki zırhlar yeterli seviyede değildi. Bu yüzden Mark I olarak biliniyordu. Barınakta sıkışan insanların Mark I’i istiyoruz demelerinin arkasında, orduyu çağırdıklarını anlayabiliriz.

Fallout 4 ile birlikte yeniden Brother of Steel ve Amerikan hükümetinin gizli kapalı kurumlarıyla boğuşacağız gibi gözüküyor. Elbette akıllara şu soru da geliyor. İlk gizli mesajlarda Commonwealth’e giden bir karakterden bahsediliyordu. Bu karakter savaş öncesinde mi yaşıyordu yoksa sonrasında mı? Eğer savaş öncesinde yaşıyorsa, Vault 119’a saldırmış olan kişi olabilir.

Sanırım 11 Aralık gelene kadar bu sorularla boğuşmaya devam edeceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.