Oyun Haberleri

ELEX II 1 Mart 2022’de Geliyor

Magalan’ın ve Commander Jax’in hikayesi Elex’in ikinci oyunu ile devam ediyor. Elex II bizi yine tüm fraksiyonları bir araya getirmeye ve Magalan’ı korumaya çağırıyor. 1 Mart 2022‘de çıkacak oyun iki yeni fraksiyonla geliyor.

Elex’in ilk oyunu çok zorlayıcı bir oyun olduğu için genelde yarım bırakılmış, bu yüzden de hak ettiği takdiri görememiş bir oyundu. Eksikleri ya da güzel olmayan yanları yok değildi. Fakat bu kadar kenarda kalmayı ya da olumsuz yorumu hak etmiyordu. Bilim kurgu ve fantastik ögeleri bir araya getiren bu RPG için yazdığım başlangıç rehberi kıvamındaki tanıtım yazısını buradan okuyabilirsiniz.

İlk oyun post apokaliptik bir dünyada geçiyordu. Magalan isimli bu dünya bir göktaşının düşmesi sonucu neredeyse yok olmuştu. Bir şekilde hayatta kalmayı başarmış insanlar bu felaketten sonra hayatlarını nasıl yaşamak istediklerine bağlı olarak farklı fraksiyonlara dağılmıştı.

Berserkers felaketten teknolojiyi sorumlu tutuyor, onu yasaklayarak orta çağın yöntemlerine dönüyordu. Büyüyü keşfediyorlardı. Clerics Magalan’ı yok eden göktaşının Elex adını verdikleri bir madde olduğunu keşfediyordu. Elex’i teknolojik araçlarında güç kaynağı olarak kullanıyorlardı. Outlaws apokalipsi kendi kafalarına göre yaşamak isteyen bir gruptu. Hırsız, dolandırıcı, katil ve uyuşturucu bağımlılarıydılar. Albs ise Elex’i tüketerek insan dışı, robotsu varlıklara dönüşen bir gruptu. Duygularını geride bırakan grup ilk oyunda Magalan’ı tehdit eden bir unsurdu

ELEX II

İlk oyunun sonunda Commander Jax, Caja ile birlikte bir keşif yapmıştı. Elex’in Albs üzerindeki etkisini bu yeni bilgiler ışığında anlamlandırmışlardı. Yaptıkları çıkarım da Magalan’ın geleceğinde başka bir tehdidin olduğunu gözler önüne sermişti. İşte Elex II ile o tehdit gelip kapımızı çalıyor. Biraz üstü kapalı anlatıyorum çünkü ilk oyunu oynamadıysanız sürprizi bozmak istemem.

Aşağıya yerleştirdiğimiz fragman iki oyun arasında olan olayları anlatıyor.

YouTube player

Gördüğümüz üzere Jax bu yeni tehditten haberdar olduktan sonra herkesi uyarmaya çalışıyor. Ancak bu tehdit görünür ya da kesin olmadığından çoğu kişi ona pek de kulak asmıyor. Bu süreçte Jax’ın fraksiyonlar üzerindeki nüfuzunun da azaldığını görüyoruz.

Ayrıca bir de beşik konusu var. Jax ile Caja’nın Dex adlı bir bebekleri oluyor. Ancak bir diğer fragmanda Dex’in öldüğü ya da çok ciddi bir hayati tehlike atlattığını anlıyoruz. Dolayısıyla Jax’in fraksiyonlar ile arasını bozanın da bu olay olduğunu tahmin ediyoruz.

İkinci oyunun geleceğini Piranha Bytes 15 Haziran’da aşağıdaki video ile duyurmuştu.

YouTube player

Bu fragmanda Jax’ın çok öfkeli olduğunu görebiliyorduk. Artık neden bu kadar öfkeli olduğuna dair de bir fikrimiz var.

ELEX II – Fraksiyonlar

İlk oyundaki tüm fraksiyonların varlığı devam ediyor. Ancak bazı gelişmeler var tabii ki. Berserkers artık Caja’nın liderliğini takip ediyor. Onun Elex ile olan garip bağı grubun teknolojiye bakış açısını da biraz değiştirmiş. Albs hâlâ Elex tüketmeye devam ediyor. Ancak bunu artık daha makul seviyelerde yaparak insansı yanlarını korumaya çalışıyorlar. Outlaws çölde yaşamayı seviyordu. Fakat Berserkers onların topraklarını tamamen yeşertmiş. Dolayısıyla Tavar artık kimsenin istemediği bir çöplük olmaktan çıkmış. Outlaw’ların bir kısmı evlerini terk etmek istemediği için diğer fraksiyonlara katılmış. Kendi özgürlüğüne düşkün olanlar ise göç etmişler. Clerics hiç değişmemiş. Onlar hâlâ kendilerini Magalan’ın koruyucusu olarak görüyorlar.

Oyun bize iki yeni grup tanıtıyor. Skyands Magalan’ı tehdit eden yeni grup. İlk oyunun sonunda varlıklarını öğrendiğimiz grup bunlar. Kendileri (doğal olarak) Albs’e çok benziyorlar. Tek farkları mavi Elex yerine işlenmiş kara Elex tüketiyor olmaları.

Bir de Morkons diye bir grup var. Aslında Tomsontown’da yaşayan yerliler meteor yağmuru sırasında yer altına saklanmışlar. Görünen o ki tehlike geçtikten sonra da yüzeye pek çıkmamışlar. Yer altındaki tünellerde yaşayan, zor şartlara katı yasalar koyarak göğüs germiş bir grup bunlar.

Bu kez hangi fraksiyona dahil olmayı düşünüyorsunuz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.