Oyun Haberleri

CD Projekt Red ve Nvidia, Cyberpunk 2077’ye Ray Tracing Teknolojisini Getirecek

Nvidia ve CD Projekt Red, Geforce RTX’in Cyberpunk 2077’nin resmi teknoloji partneri olduğunu duyurdu. İki şirket gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisini oyuna entegre etmek için birlikte çalışacak.

Gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi CD Projekt Red‘in geliştirdiği Cyberpunk 2077 video oyununda kullanılacak. Nvidia Geforce Pazarlama Müdürü Matt Wuebbling, ortak çalışmayla ilgili olarak, “Cyberpunk 2077 ‘First-Person’ perspektifiyle, derinlemesine ‘Role-Playing’ deneyimiyle aynı zamanda hikâyesini anlatmak için karmaşık ve sürükleyici bir dünya yaratan son derece iddialı bir oyun. Bize göre Cyberpunk dünyası, ışın izleme teknolojisinin getirdiği gerçekçi ışıklandırma özelliğinden çok büyük oranda faydalanacak” dedi.

Işın izleme, filmlere ultra gerçekçi görsel efektleri sağlayan gelişmiş bir grafik tekniği. Nvidia GeForce RTX ekran kartları, ışın izlemeyi hızlandırmak için özel olarak tasarlanmış bir işlemci çekirdeği içeriyor, böylece oyunlardaki görsel efektler gerçek zamanlı olarak elde edilebiliyor.

CD Projekt Red Stüdyo Müdürü Adam Badowski ise teknolojinin oyuna katkısını şu sözlerle dile getirdi: “Işın izleme, oyunda ışığın kalabalık bir şehir ortamında nasıl davrandığını gerçekçi bir şekilde canlandırmamızı sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde zaten son derece etkileyici olan oyunda yarattığımız mega şehre farklı bir derinlik ve dikeylik katmanı ekleyebileceğiz.”

Keanu Reeves’in Cyberpunk 2077’de Canlandıracağı Johnny Silverhand Kim?

Cyberpunk 2077

Güç ve sihir takıntılı karanlık bir şehirde, aksiyon-macera türünde bir açık-dünya oyunu olan Cyberpunk 2077, V adında ölümsüzlüğün anahtarı bir tür ‘İmplant’ın peşinde olan paralı askerle oynanıyor. Karakterinizin siber yazılımını, yeteneklerini ve oyun stilini kişiselleştirebiliyor ve yaptığımız seçimlerin şekillendirdiği hikâyenin ve dünyanın yaşandığı geniş bir şehri keşfedebiliyoruz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.