Oyun Haberleri

Bioware, Her Şeye Rağmen Yeni Mass Effect Oyunlarının Yolda Olduğunu Doğruladı

Bioware’in mihenk taşı serilerinden Mass Effect, geniş bir hayran kitlesine sahip olmasına rağmen son iki oyunu ile oyuncuların tepkisini çekmişti. Mass Effect 3’ün, oyuncuları tatmin etmekten bir hayli uzak sonu ve hikayedeki boşlukları sonradan çıkan DLC’ler ile doldurulmaya çalışılması; Mass Effect: Andromeda’nın ise hikayesinden tutun animasyonlarına kadar neresinden tutsanız elinizde kalan sorunları ile serinin sevenleri Bioware’in, Mass Effect defterini kapattığını düşünmüştü. Ne var ki Bioware, tam aksine daha anlatacakları pek çok Mass Effect hikayesini doğruladı.

Polygon’un, Bioware’in önde gelen isimleri ile yaptığı röportajda firmanın baş yapımcılarından Mike Darrah’ın belirttiğine göre Mass Effect dünyasında anlatmayı istedikleri daha pek çok hikaye var:

Mass Effect ile daha işimiz bitmedi. Anlatılacak çok hikaye var. Andromeda ile oluşturduğumuz kurguyu ilerletebiliriz; Mass Effect 3’ten yeni hikayeler çıkarabiliriz. Daha keşfedilecek pek çok ilginç yer var.

Ayrıca röportajda, Bioware’in baş yöneticisi ve Mass Effect serisinin arkasındaki isim Casey Hudson da serinin “gayet hayatta” olduğunu vurguladı:

Aklımda sürekli, ne kadar harika olacağını düşündüğüm fikirler var. Mesele, bu fikirleri bir an önce hayata geçirebilmekte.

Mass Effect’in, Bioware için ölü olmadığını bilmek güzel olsa da yeni bir Mass Effect oyunu için epey bir süre beklememiz gerekeceği de bir gerçek. Zira Bioware şuan için büyük ölçüde, son oyunu Anthem’i geliştirmeye ve büyütmeye odaklı. Anthem’in yanı sıra, yapım ekibindeki çalkantılar bir türlü durulmayan yeni Dragon Age oyununun da geliştirme süreci hala devam ediyor. Umalım ki Bioware, yeni Mass Effect için kolları sıvadığında önceki hatalarından çıkardığı dersleri unutmuş olmaz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.