Oyun Haberleri

Bethesda’yı Alan Microsoft’un Gözü Diğer Oyun Stüdyolarında

Bethesda‘yı bünyesinde bulunduran ZeniMax Media‘yı 7.5 milyar dolara satın alan Microsoft, gelecekte daha fazla oyun stüdyosu almayı planlıyor.

CNET‘e röportaj veren Microsoft CEO’su Satya Nadella, gelecek dönemde daha fazla video oyun firmasını bünyelerine katabileceklerini ima etti.

XBox‘ta içerik çeşitliliğinin Microsoft‘un tüketici tabanını genişleterek daha çok oyuncuyu çekeceğini belirten Nadella, “İçeriğe sahip olma fikri, daha büyük topluluklara ulaşabilmemizi sağlar” dedi. Açıklamasında belirli bir örnek vermese de Satya Nadella‘nın sözleri Microsoft‘un yakın gelecekte yeni satın almaları düşündüğü sinyali olarak yorumlandı.

İnteraktif eğlencenin önümüzdeki 10 yıl içinde anahtar teknoloji olacağına ve Microsoft ürünleri kullanan oyuncuların, şirketin satın aldığı stüdyolar tarafından üretilen oyunlar gibi projeler beklediğine inanan Nadella, ZeniMax Media ile yapılan anlaşmanın ardından “Bir sabah uyanıp hadi bir oyun stüdyosu kuralım diyemezsiniz” demişti. Oyun dünyasının en büyük satın almalarından biri olan anlaşma ile Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios firmaları Microsoft‘a katıldı. Böylece Bethesda‘nın The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Dishonored, Wolfenstein, Prey ve Starfield gibi sevilen oyunları da şirketin oldu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.