Haberler

Oxford Yılın Kelimesini Seçti: Goblin Mode

Oxford Sözlüğü bu yıl, yılın kelimesine halk oylamasıyla karar verdi. Goblin Mode kelimesi, üç seçeneğin verildiği ankette 318 bin 956 kişi tarafından yılın kelimesi seçildi.

Goblin Mode (Goblin Modu), halk tarafından Oxford Sözlüğü’nde 2022 yılının kelimesi seçildi. Tipik olarak sosyal normları veya beklentileri reddedecek şekilde, kendini beğenmiş, tembel, şımarık veya açgözlü bir davranış türü anlamına gelen terim, yılın halk oylamasıyla seçilen ilk kelimesi oldu.

Oxford University Press‘ten (OUP) sözlükbilimciler tarafından üç kelime (cümleler, terimler ya da etiketler de denilebilir) seçeneği sunulduğunda dünya çapında 340 binden fazla İngilizce konuşan insan oy kullandı. Diğer seçenekler de Metaverse ve #IStandWith (Yanındayım) yer alıyordu. Goblin modu 318 bin 956 kişiden oy alarak ezici bir zafer ilan etti. Kelime, genel oyların yüzde 93’ünü aldı. 

Oxford Languages’in başkanı Casper Grathwohl, kendisinin ve meslektaşlarının halkın sürece dahil edilmekten hoşlanacağını umduklarını ancak katılım düzeyinin onları tamamen şaşırttığını söyledi. Gratwohl, “Yaşadığımız yıl göz önüne alındığında goblin modu, biraz bunalmış hisseden hepimizin aklından geçiyor” diye ekledi.

Instagram ve TikTok’ta paylaşılmaya teşvik edildiği gibi her zaman idealize edilmiş benlikler olmadığımız kabul etmek rahatlatıcı” diyen Gratwohl, bunun BeReal gibi düzenlenmemiş görüntülerin paylaşıldığı uygulamaların yükseleşiyle kanıtlandığını ve genelde bu uygulamalarda goblin modunda fotoğraflar paylaşıldığını belirtti. 

Kaynak: BBC

Bu İçeriğe Oy Verin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.