Haberler

Netflix Şifre Paylaşımı Önleme Yöntemini Kazara Yayınlamış

İşi sebebiyle sıkça seyahat edenler ve sabit adresi olmayan öğrenciler Ne demek ayda bir eve gitmek?” diye tepki gösterdi. Netflix, şifre paylaşımı duyurusunun kazara yayınlandığını, hatalı olduğunu söyledi.

Böylece görmüş olduk ki insanlar başka adresten bağlanınca daha fazla ücret ödemeyi kendi adreslerinden bir aydan uzun süre uzak kalmamaya tercih ediyor. Bu sosyolojik bulgu için Netflix’e teşekkürler. Çünkü farklı adresten bağlanma başına ücret talepleri bu kadar tepki toplamadı. Ama bu yöntemi açıkladıklarında dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinden telefon yağmış.

Her halükarda platformun paragözlüğü yine dikkat çekti. Zira Netflix şifre paylaşımı konusunda önlem almazken bile 220 milyonu aşkın üyeye sahip. Ayrıca yapımları da yıl içinde en çok izlenen yapımlar oluyor. Ve bir yayın platformundan bahsederken aklımıza ilk Netflix geliyor. Fakat platform üyeliği arkadaşlarımızla ve ailemizle paylaşmamızla kafayı bozmuş durumda.

Gelelim yaptıkları açıklamaya.

Ses getiren o “30 günden daha fazla adresten uzak kalan cihazlar kilitlenecek” kurallarını yanlışlıkla paylaşmışlar. Niyetleri onları sadece 3 ülkede yayınlamakmış. Yani tüm üyeleri için planladıkları şifre paylaşımı önleme yöntemi bu değilmiş.

Bildiğiniz gibi Netflix seçili birkaç ülkede (Şili, Kosta Rika, Peru) şifre paylaşımı önleme testlerine başladı. Ancak bu testler kaos yaratmıştı. Arkadaşının evine gitti ve orada film izledi diye ek ücret ödeyen üyeler vardı. İşte Netflix, o ülkelerde halihazırda uyguladıkları yöntemi bununla değiştireceklerini iddia etti. Yani bu planla o kaosu çözmeyi hedeflemişler. Bu adresten uzak kalmalı yöntemi Amerika ve tüm dünyadaki diğer üyelere uygulamaya niyetlenmemişler. En azından resmi açıklamaları bu yönde.

Netflix Türkiye – Yeni Resmi Duyuru

Bu arada Netflix Türkiye’den resmi bir duyuru da geldi. Artık yapımlarında konumsal ses kullanacaklarmış. Yani sesin kaynağının konumuna göre seyirciye 3 boyutlu deneyim yaşatan bir ses sistemine geçiyorlar.

Aşağıdaki videodan siz de deneyebilirsiniz:

YouTube player

Bunun yanısıra en yüksek ücretli üyeliğin cihaz sayısını da dörtten altıya çıkarıyorlar. Yani 4 hesap açabildiğimiz ve 130 TL fiyata sahip üyelik artık 6 farklı cihazla bağlanmaya izin verecek.

Cihaz sayısındaki bu artış ister istemez o şifre paylaşımı önleme yöntemini tüm üyeler için de planladıkları imajı yaratıyor. Ama neyse…

Kaynak: TheStreamable, NetflixTR

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.