Haberler

Netflix Reklam Modelinde Her İçerik Yer Almayabilir

Netflix reklam destekli yayınlar için çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde Microsoft ile anlaşan firmanın yeni yapısında tüm film ve diziler yer almayabilir.

Netflix iki şeye büyük ölçüde sadık kaldı: reklam yok ve tam sezonu bir anda yayınlamak. Ancak Netflix’in bazı ciddi değişiklikler yapmasının zamanı geldi. Birinci çeyrek hissedar toplantısında, Netflix’in on yıl içinde ilk kez abonelerini kaybettiğini kabul etti. İlk çeyrekte 200.000 abone kaybetti ve ikinci çeyreğin sonunda 2 milyona kadar kaybetme yolunda. Tam da bu dönemde resmi olarak reklam destekli paket duyuruldu.

netflix abone sayısı

Yeni bir rapora göre reklam destekli model 2023’ün başlarında gelebilir. Ancak bu reklam destekli model, Netflix içeriğinin tamamını içermeyebilir.

İlgili Makaleler

Netflix’in Reklam Destekli Planı Erken Geliyor

Kurucu ortak ve CEO Reed Hastings yeni aboneliğin bir veya iki yıl içinde başlayacağını belirtmişti. Netflix’in Nisan 2022’deki Kazanç Röportajı sırasında Hastings, şirketin para kazanmak için reklamları bir şekilde benimsemesi gerektiğini itiraf etti.

Hastings şunları söyledi;

Fiyat çeşitliliğini arttırmanın bir yolu, düşük seviyedeki abonelik paketlerinde reklam reklam yayınlamak ve daha düşük fiyatlara abonelik sunabilmekti. Netflix’i takip edenler, reklamcılığın karmaşıklığına karşı olduğumu ve abonelik basitliğinin büyük bir hayranı olduğumu biliyorlar. Ancak bunun hayranı olduğum kadar, tüketici seçiminin daha büyük bir hayranıyım. Daha düşük bir fiyata sahip olmak isteyen ve reklama toleranslı olan tüketicilerin istediklerini elde etmelerine izin vermek çok mantıklı. Tüketici tercihi olarak reklamlarla daha da düşük fiyatlar sunmaya açık olduğumuz doğru.

2023 başında hayata geçmesi beklenen reklam destekli model seçeneği ilk başta yalnızca birkaç pazarda kullanıma sunulacak ancak Netflix hangileri olduğunu belirtmedi.

Netflix logo

Netflix hâlâ ayrıntıları açıklamadı. Daha ucuz bir teklif olması dışında yeni fiyatlar hakkında fazla bir şey bilmiyoruz. Şu anda Netflix’in mevcut fiyat modelleri, video kalitesinden mevcut cihaz sayısına kadar farklı özellikler sunuyor.

Netflix’in Reklam Destekli Modeli Neleri İçerecek?

Reklam destekli modeli ile ilgilenenler, Netflix’in tüm içeriğini izleyemeyebilirler. Netflix’in lisanslı şovlarını ve filmlerini bir reklam katmanında kullanılabilir hale getirmek daha fazla tartışmayı beraberinde gerektirebilir.

Co-CEO ve Baş İçerik Sorumlusu Ted Sarandos kısa süre önce şunları paylaştı;

Bugün, insanların Netflix’te izlediklerinin büyük çoğunluğunu reklam destekli katmana dahil edebiliriz. Henüz içeriğe dahil edemediğimiz bazı şeyler var ve stüdyolarla görüşme halindeyiz, ancak ürünü bugün piyasaya sürersek reklam destekli üyeler harika bir deneyim yaşar. Bazı ek içerikleri temizleyeceğiz ancak kesinlikle hepsini değil. Bunun şu an için önemli bir engel olduğunu düşünmüyoruz.

Netflix içeriğinin reklam destekli bir katmana tam olarak ne getireceğini öğrenmek için bekleyip görmemiz gerekecek.

Netflix’in Mevcut Abonelik Planları

Şu anda Netflix’in abonelik modeli üç farklı oran sunuyor: Temel Plan, Standart Plan ve Özel Plan.

Netflix telefon

Yayıncı, mevcut paketlerinin reklamsız kalacağını ve reklam destekli modeli bu seçenekleri tamamlayıcı olarak işlev göreceğini belirtiyor. Mevcut abonelik seçenekleri ise tam içerikle reklamsız kalmaya devam edecek.

Geçtiğimiz günlerde Netflix, şifre paylaşımı için ek ücretlerini açıklamıştı. Bunu denemek için seçtiği 5 ülkede yıl sonuna doğru testleri başlatacak.

Temel Plan’ın ülkemizde 37,99₺ olduğu düşünüldüğünde reklam destekli model belli ki daha ucuz olacak. Bugün bu model hayata geçse tahminen 19.99₺ gibi bir fiyattan sunulur diye düşünüyoruz. Bekleyip göreceğiz.

Kaynak: Deadline, Nerdist, New York Times

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.