Haberler

Minecraft Discord Sunucularında Ukrayna Savaşı Hakkında Belgeler Sızdırıldı

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken Minecraft Discord sunucularında gizli belgelerin paylaşılması ortalığı karıştırdı.

Minecraft, en popüler hayatta kalma oyunu olarak günümüzde zirvede yer alıyor. 2011 yılında çıkış yapmış oyun, oyuncuların keşfetmesine, yaratmasına ve canavarlarla savaşmasına izin veren bloklardan oluşan bir hayatta kalma oyunu.

Oyun, oyuncuların birlikte oynaması için resmi olmayan bir takım Discord sunucularına sahip. Oyuncular burada birlikte oynamak için insanlarla tanışıyor, sosyalleşiyor. Ancak bir kullanıcı 10 tane “Çok Gizli” ibaresi olan hassas bilgileri, bu sunucularda sızdırıyor. Daha sonra bu belgeler Twitter ve Telegram gibi farklı yerlerde de paylaşılıyor.

Gerçekleri kontrol etme ve açık kaynaklı istihbarat konularında uzmanlaşmış, Hollanda merkezli bir araştırmacı gazetecilik grubu olan Bellingcat bu haberleri doğruladı.

Bellingcat‘in raporuna göre bu bilgiler savaştaki kayıplar hakkında kritik bilgiler veriyor. Bu kritik bilgiler, savaştaki iki tarafın da kayıpları gibi belgeler. Üstelik bu belgelerin iki farklı versiyonları bulunuyormuş. Ukrayna’nın kayıpları belgeden belgeye değişebiliyormuş.

Daha önce Rusya’da bir çift gencin Minecraft ile başını belaya sokmasıyla karşılaşmıştık.

Minecraft Yüzünden Rusya’da 3 Gencin Başı Belaya Girdi
Kaynak: IGN

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.