Haberler

Metucon 2023 Cyberpunk Temasıyla Geliyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilimkurgu ve Fantezi Topluluğu (BKFT) bu yıl da misafirlerini kampüsünde ağırlıyor. Metucon 2023, cyberpunk temasıyla 6-7 Mayıs‘ta başlıyor.

Türkiye’nin en büyük bilimkurgu ve fantezi topluluklarından ODTÜ BKFT, bir kez daha FRPseverleri kampüsünde ağırlıyor. Geçtiğimiz yıllarda Metucon, önce üniversite idaresinin engellemeleri, ardından da pandemi kısıtlamaları sebebiyle aksamalar yaşamıştı. Metucon 2022 de bu sebeple ölülerin şehri Necropolis temasıyla gelmişti. Bu yıl ise ODTÜ Ejderhaları üzerlerindeki ölü toprağını atıp neon ışıkları altında dans ediyor.

Metucon 2023 Cyberpunk temasıyla geliyor. Tabii ki bu temayı da CDPR sayesinde artık Cyberpunk denince akla gelen Cyberpunk 2077 oyunu üzerinden tanıtıyorlar. Bu sayede 2014 yılında düzenledikleri Punk temalı Metucon‘dan ayrılıyorlar.

İşte etkinliğin tanıtım yazısı:

İnsanlığın en büyük yeteneği, kendini yok etmenin yaratıcı yollarını bulmaktır. Özel tasarlanmış acılar, tüketiciler tarafından seçilmiş ölümler…

Bu yılki etkinliğimizde sizi yüksek teknoloji ve düşük yaşam standartlarının harmanlandığı bir dünyaya davet ediyoruz. METUCON’un bu yılki teması Cyberpunk! Fütüristik dünya ve sınırsız teknoloji kullanımının yer aldığı bu heyecan verici etkinliğe hazır mısınız?

Yıl 2077. Kampüsün yüksek binaları arasında net’inize sızmaya çalışan hacker’larla, şirketlerin acımasız yöneticileriyle ve artık insan gibi davranabilen yapay zekalarla dolu bu dünyada hayatta kalmak her zamankinden daha zor. Herkes herkesten bir şeyler koparmanın peşinde. Herkes yalancı ve hilekâr. En önemlisi de herkes daha fazla “cred” istiyor. METUCON 2023 Cyberpunk’a hoş geldiniz!

  • Başka dünyalara açılan kapılarla en çılgın beyin dansında bile bulamayacağınız tecrübeler için FRP Masaları
  • Olağanüstü gig’ler sergilemek için LARP’lar
  • Bütün siber ağa hâkim olduğunu düşünenler için Nerd Quiz
  • Her sokaktaki görevini halletmeden rahat etmeyenlere Quest Giving
  • Yeteneklerinizi ve kombolarınızı sergileyebileceğiniz Ödüllü Fighting Game Turnuvası
  • Şansınızı zorlarken ortamdaki fixer’larla tanışma fırsatı bulabileceğiniz çeşit çeşit Kutu Oyunları
  • Cumartesi akşamı partilemeden duramayan Jackie’ler için: Afterparty
  • Ripperdoc getirtememiş olsak da her biri farklı ve sürprizli birçok stant

Size unutulmaz bir fuar yaşatacak olan ODTÜ BKFT ekibi müthiş bir METUCON deneyimi için 6-7 Mayıs’ta sizi ODTÜ Kafeteryası’na bekliyor.

Sitemiz metucon.org veya Instagram hesabımız @odtubkft üzerinden bizi takip edebilirsiniz!

ODTÜ BKFT’nin etkinlik ve duyurularını Facebook üzerinden takip eden okurlarımız için tekrar vurgulayalım: Topluluk duyurularını artık Instagram hesabı üzerinden yapıyor.

Etkinliğe ilk kez gitmeyi düşünen okurlarımızı da uyaralım. Kampüse kolayca girebilmek için önden kayıt yaptırmak gerekiyor. Ancak kayıt ve alana giriş için bir ücret talep etmiyorlardı geçen yıllarda. Yalnızca FRP ve LARP için bilet sistemi uyguluyorlardı. Bu yıl da muhtemelen sistem değişmemiştir. Fakat Sıkça Sorulan Sayfalar güncellendiğinde daha kesin bilgi alabileceğiz bu konuda.

Oyun oynatmak isteyen oyun yöneticileri için GM kayıtları 24 Nisan’a dek açık. ODTÜ BKFT geçtiğimiz yıllarda yalnızca kural kitabı olan sistem ve setting’lerden oyun açılmasını kabul ediyordu. Fakat tema konusunda bir sınırlamaya gitmiyorlardı. Yani cyberpunk temalı bir oyun açmak zorunda değilsiniz. Mesela D&D: Hırsızlar Arasındaki Onur filmi sizi de gaza getirdiyse şöyle güzel bir D&D macerası açın oynayalım.

Etkinlikle ilgili gelişmeleri Metucon’un web sitesi www.metucon.org üzerinden takip edebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.