Haberler

Kickstarter’da Oyun Yöneticileri İçin Rüya Gibi Bir Proje – Infinitas DM

infinitas-dm-banner

Kağıt kalem taşımaktan yorulan, yıllardır ellerinde klasörlerle gezen emektar DM’ler artık bir nebze olsun bu yükten kurtulabilecek gibi görünüyor.

Infinitas DM tüm FRP severlere büyük kolaylık sağlayabilir.

Infinitas DM için Kickstarter’da görülmüş en faydalı projelerden biri demek mümkün. DM’ler için mobil bir kartografi hizmeti sunmak için hazırlanmış gayet başarılı bir uygulama. Yeni başlayanlar için durum nasıl bilemeyiz fakat uzun yıllardır DM’lik yapan insanlar ellerinde tomarla kağıtlar ve klasörlerle gezmekten bıkmış usanmış durumda olabilir. Sürüsüyle kağıdı masaya döküp içlerinden o günkü oyunda işe yarayacakları seçip bu sırada da üzerlerine dökülmüş olan kahve,bira ve yemek lekelerine öfkelenen DM’ler için gerçekten bir kurtuluş yolu varmış gibi görünüyor. Tabii akıllı telefon,tablet veya bilgisayarınız varsa.

infinitas-dm-folder

Uygulamanın detayları ilgi çekici. Farklı yollarla harita oluşturmaya başlayabiliyorsunuz. Daha önce çizdiğiniz veya gördüğünüz bir haritanın resmini çekerek programa yüklemek mümkün. Böylece hali hazırda oyunu devam eden DM’ler eski haritalarına rahatlıkla devam edebilir. Yeni harita çizmek isteyenler ise uygulama içinde direkt olarak haritasını çizebilir. Bir diğer seçenek ise farklı bir cihazdan da uygulama içine harita atabilirsiniz. Harita atmak derken yanlış anlaşılmasın demek istediğimiz kuru kuruya bir harita çizmek değil. Bu haritaları yaratmış olduğunuz bir evrenin içine atacaksınız ve o evrendeki bir çok bilgiyi de uygulamanın içine not almanız mümkün. Yani yaratacağınız evren için dilediğiniz kadar harita yüklemeniz mümkün. Uygulamanın başka bir artısı ise, yüklediğiniz her bir haritayı daha sonradan editleyebilir ve farklı detaylar ekleyebilirsiniz. Zaten çizim panelini açtığınızda gülümsememek zor olacağa benziyor.

Haritalarınızı detaylandırmak da oldukça keyifli. NPC diyaloglarından tutun grubunuzun görevlerinin detaylarına kadar en ufak ayrıntıyı not alabiliyorsunuz. Aynı zaman kaydettiğiniz her ayrıntıya ulaşmak çok kolay.

infinitas-dm-harita

Şimdi en uygulamanın en önemli detayına gelelim. Elinizde tuttuğunuz ekranı farklı cihazlarla paylaşarak oyuncularınıza sunabiliyorsunuz. Bunu yaparken de oyuncular yalnızca sizin görmenizi istediğiniz kısımları görebiliyor. Çizdiğiniz büyük bir zindanı eskisi gibi ellerinizle yarısını kapatarak veya çizdiğiniz kağıdı katlayarak göstermek zorunda değilsiniz. Siz istemiyorsanız göremeyecekler. Infinitas DM’i ne kadar övsek az kalacak sanırım. Bütçe 30.000 Dolar olarak belirlenmiş ve henüz 15.000 dolar civarına ulaşmış. Şuradan bir el atalım da hepimizin işi çözülsün.

https://www.kickstarter.com/projects/atomswitch/infinitas-dm

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.