Haberler

Keanu Reeves Neden Bilimkurguyu Sevdiğini Açıkladı

Yer aldığı her yapımla başarıdan başarıya koşan ünlü oyuncu Keanu Reeves, neden bilimkurgu temalı içeriklerde yer aldığını ve neden bu türü sevdiğini açıkladı.

Keanu Reeves’in bilimkurgu listesi bir hayli kabarık. Say say bitmez. Bill & Ted, Johnny Mnemonic, Matrix, Scanner Darkly gibi önemli bilimkurgu filmlerinde yer alan Reeves, son olarak Cyberpunk 2077 oyununda Johnny Silverhand‘i canlandırmıştı.

Şu aralar yeni Matrix filminin çekimleriyle uğraşan Keanu Reeves, We Got This Covered sitesine verdiği bir röportajda, bilimkurgu türüne olan hayranlığını dile getirdi.

Geleceği ben de merak ediyorum. William Gibson’un Neuromancer’ını, Philip K. Dick’in eserlerini hatta Otostopçunun Galaksi Rehberi’ni okuyarak büyüdüm. Road Warriors, Mad Max, Blade Runner izledim. Maymunlar Cehennemi ve Yüzüklerin Efendisi kitaplarını okudum. Fantazya ve bilimkurgunun keşfini seviyorum.

Bilemiyorum, buna benzer hikaye anlatımlarında ortaya çıkan motiflerin çoğunu içinde yaşadığımız dünyayla yakınlaştığını hissediyorum. Benim açımdan, bu hikayelere dahil olmak ilham verici. Ayrıca kaçış hissiyatını desteklemek, bu dünyayı tanımlamak kendi açımdan yorumlamama da yardımcı oluyor

Reeves, bu açıklamasıyla türe olan tutkusunu güzel bir yolla anlatmayı başarmış. Bilimkurgu türündeki içeriklerde yer almasını da kendisine pek yakıştırıyorum doğrusu. Neredeyse 60 yaşına merdiven dayamış bir oyuncu olarak performansından da gıdım ödün vermeyen biri olarak daha nice yapımlarda Reeves’in ismini görmek isterim.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.