Haberler

İstanbul Üniversitesi’nden Spekülatif Kurgu Konferansı

fantastik-kurgu-banner

İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen Spekülatif Kurgu Konferansı, 15-16 Mayıs tarihlerinde “Doğa ve Kent” konusunu ele alıyor.

Sadece edebiyatta veya sinemada değil, şarkı sözleri, manga, anime, çizgi film, çizgi roman ve daha pek çok ortamda bu konuyu ele almaya hazırlanıyor. Siz de bu konferans için sunumunuzu yapabilir, isterseniz izleyici olarak da katılabilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan açıklama ise şöyle;

Açılış konuşmasını Kutlukhan Kutlu’nun yapacağı “Doğa ve Kent” konulu Spekülatif Kurgu Konferansı, İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından, 15-16 Mayıs 2014 tarihlerinde Avrasya Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenecektir.

Konferansa bildiriyle katılmak için 250 kelimelik özetinizi ve 50 kelimelik özgeçmişinizi en geç 15 Şubat 2014 tarihine kadar [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Bildiriler doğa ve kent uyumu ve/veya çatışması üzerine odaklanmak zorunda değildir; yalnızca doğa (manzara, peyzaj, bitki örtüsü, hayvanlar vd.) veya yalnızca kent (mimari, kentleşme vd.) üzerine de olabilir.

Spekülatif Kurgu Konferansı, 2009 yılından itibaren iki yılda bir düzenlenmekte olan Korku Anlatıları Konferansı’nın yerini almıştır. Spekülatif kurgu üzerine Türkçe bildirilere yer verilecek ve iki yılda bir düzenlenilecek ulusal bir konferanstır.

Konferans, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, edebiyat, sanat, şarkı sözü, karikatür, çizgi roman, grafik roman, manga, anime, çizgi film, çizgi dizi, TV dizisi, film ve reklamlarda spekülatif anlatılara yer verir. Sunumlar–yirmi dakika sunum ve on dakika soru cevap olmak üzere–yarım saat sürecektir. Konferans dili Türkçedir. Katılım ücretsizdir. Herkes davetlidir.

Konferans sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.