Haberler

İCON 2015’in Ardından

icon-15-banner

Frpnet ailesi olarak, İstanbul Üniversitesi Bilimkurgu ve Fantezi Kulübü tarafından düzenlenen iCON’15 etkinliğine katıldık.

2 günlük etkinliğe dair izlenimlerimizi Ortadoğu ve Balkanlar’ın en süpersonik insanı F. Kubilay Kartal yazdı.

Boğaza nazır, FRP, Boardgame ve Cosplay

Uzun bir aradan sonra tekrar etkinlik açan İÜBKFK, yeniden İCON ile karşımıza çıkınca heyecanlanmadık değil. Boru değil, 6 yıl oldu ve bu sefer Beyazıt kampüsünün yemekhane kısmı etkinlik için ayrılacağını öğrendik. Heyecan daha da arttı (ki BKFK nın heyecanını düşünemiyorum bile).

frp-icon2015
Fotoğraf için PhotoMonk’a teşekkürler

12 Eylül sabahı tasımızı roll-upımızı toplayıp aylık bunalımını yaşayan Thor’un bize hediye ettiği bulutlu İstanbul sabahında yollara düştük. Beyazıt kampüsünün meşhur kapısından geçtik, etkinlik alanına girdik, stant görevlisi olmamıza rağmen kırmızı bilekliklerimizi taktık (takmasak dedim ama kural bu),  bize ayrılan bölüme “üssü” kurduk. Bu seneki FRP masa kayıtlarını FRPNET olarak biz aldık. Ben de DM ve oyuncularının yerleşimlerinden sorumlu idim. Hem yeni insanlar ile tanışmak (DM / oyuncu /katılımcı vb.) hem de rahat rahat Munchkin oynayabilecektim.

Ee ortam nasıl?

Manzara olarak harika bir yerde olan kampüsün yemekhanesi ilk defa böyle bir etkinlik için kullanıldı. Zemin katta Cosplay yarışması için ayarlanan sahne ile Goblin Store, Gerekli Şeyler ve Marmara Çizgi standları vardı. Bu kat ve bahçe kısmı en kalabalık alandı. Ortam gayet cıvıl cıvıl idi, yağmur yağıp insanlar içeri geçince mekân tam bir parti atmosferi oldu (bir tek müzik eksikti).

cosplay-icon2015

En alt katta Konferans salonunda Devrim Kunter “Çizgi roman ve Sinemada anlatım farkları” ve Merve Çay “Miyazaki Animelerinde kadın karakterle” konulu söyleşi gerçekleştirdiler. İkinci gün (Pazar) LARP etkinliğini ODTÜ BKFK üstlendi (yanılmıyorsam In Nomine oynattılar). İlk gün grup, ikinci günü de bireysel Cosplay yarışması yapıldı.

Üst katın ise neredeyse tamamı FRP, kutu oyunları ve İstanbul Geceleri tarafından organize edilen ilk günkü LARP etkinliğine ayrıldı. Bizim FRPNET standının hemen yanında Gamlı Baykuş isimli kitabevi yerini alırken, etkinliğin ikinci günü Goblin Oyun Kulübü’nde Hearthstone turnuvası yaptı. Bu katta iki gün boyunca kalabalık sayılacak bir ortamda FRP ve pek çok çeşitli Board Game oynandı. Anadolu Hikaye Anlatıcıları (AHA) ve Pathfinder Society de oyun açmışlardı. Birçok FRP oynamak isteyen arkadaş ya ilk oyununu İCON 2015 te oynadı, ya da başlangıç seviyesinde idi ki aslında beni gayet memnun etti bu durum.

Var mı ilginç bir şey? Sen ne yaptın?

Ama asıl beklediğim, 12 Eylülde (zamanlaması manidar) “İHTİLAL” Board Game alt kültür ile buluştu. Zarlarından pullarına kadar her şeyi ile çok güzel düşünülmüş güzel bir masaüstü oyunçıkmış ortaya. Her ne kadar en fazla  iki oyuncu ile oynansa da, “acaba dört arkadaş oynamak istesek ikiye iki birleşip koalisyon yapıp oynayabilir miyiz?” gibi geyikler yaptık.

cosplay-icon

Bir buçuk seneden fazladır Munchkin oynamamıştım, o açlığımı giderdim pek çok süper insanla tanıştım. Paranın tamamını çizgi romana verdim. Organizasyon, “yağmurlu havada size su yok” demeyip ücretsiz su ve meye suyu dağıttı ve bizi susuz bırakmadı.

Organizasyonu yapan ekip  bize her türlü konuda yardımcı oldu, Gerek Gökmen Öncü, gerek Boğaçhan Aydın ve etkinlikte görev alan ekipten arkadaşlar neye ihtiyacımız varsa hızlıca cevap verdiler. Gayet güzel eğlendiğim bir etkinlik oldu ki İÜ Beyazıt kampüsüne ilk defa gelmenin de heyecanı vardı.

Umarım gelecek sene çok daha büyük bir etkinlikle İÜ “BIKIFIKI” ekibi bir etkinlik daha yaparlar çünkü bir altı yıl daha beklemeyelim.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.