Haberler

H.Y.D.R.A. 2018’in Ardından

İzmirli d20 Masaüstü Oyun Kulübü, ekibinin Cadılar Bayramı sonrası ikinci etkinlikleri olan H.Y.D.R.A. 2018’e FRPNET olarak davet edildik. 15 – 16 Aralık’ta cosplay yarışması için jürilik yapacak eşim Melis ve kardeşim Can ile İzmir’de bir kış etkinliği tecrübesi yaşadık. Bir yıl içerisinde ikinci kere İzmir’e gelmek güzel ki gittiğimize değen bir etkinlik olduğunu söyleyebilirim.

Hava Serin ama Ortam Sıcaktı

Üniversite kampüsleri,  kongre ve sergi sarayları gibi yerlerde etkinlikleri gördüm ama düğün salonunda etkinlik alanı olarak kullanılması hiç aklıma gelmeyecek bir durum. Düğün salonunda geek etkinliği olur mu demeyin çünkü etkinlik için gereken içeriği mekân gayet güzel karşılıyor.

FRP ve kutu oyunu oynamak için bol masa, söyleşi yapmak için dev ekranlı bir sahne, cosplay katılımcıları için soyunma odaları ve isteyenin hava almak veya fotoğraf çekmek için rahatlıkla girip çıkabileceği körfeze sıfır, geniş bir iskele bulunmaktaydı. Stant sayısı azdı çünkü mekan o kadar da büyük değildi. İskelede köfte ekmek, girişte çay kahve ve çörek vardı. Kimse aç susuz kalmadı. Ama daha çok çeşit olabilirdi çünkü diğer etkinlikler gibi şehir merkezine yakın bir yerde değildi.

FRP Oyuncuları Memnun

FRP masaları doluydu hatta katılımcılar otursun diye ayrılmış olan masalarda bile ek olarak oyun oynandı. Kutu oyunu yanı sıra, Magic the Gathering olmazsa olmazlardan. LARP ise etkinlik alanı içerisinde değil,  bağımsız bir yerde oynandı. Tabii ki de onları rahatsız etmedim.

Muhabbet Güzel Sardı!

İhtilal ve ittihat oyunlarının yapımcısı Tunca Zeki Berkkurt ile güzel bir söyleşi oldu. Lke gündemindeki siyasi olayların yükseldiği zamanlarda oyunlarının satışlarının artması çok ilginç bir durummuş gerçekten, onu öğrendik. Fakat bana derin bir “ah” çektiren muhabbet, Balkan Çilingir’in 90 lardan günümüze geek kültürü ile ilgili olanıydı. O anlattıkça gözümde Beşiktaş Sihir kafedeki günlerim aklıma geldi. Olmayan Ejderha Mızrağı filmine trailer çekme hikâyesi olan “trailer Project” in çekilmiş üç videosu yayınlandı. İlk ikisini izlemiştim ama üçüncüyü ilk defa bu etkinlikte izledim.  Benim gibi yaşlılar için geçmişe gitmek gibi oldu diyebilirim.

Sahne etkinlik alanının içinde olunca söyleşilerin hiçbirisini kaçırmadık. Ses düzeni de iyiydi ve o uğultu içerisinde bile konuşmalar rahatlıkla duyulabildi. Özellikle yakından katılmak isteyenler, sahne önüne sandalye çekip muhabbete katıldılar ki, Soru cevap kısımları da verimliydi.

Dev ekranda Super Smash Bros turnuvası yapıldı. Bir tarafta da girişte dört arkadaş kendi çaplarında smash bros oynuyordu. Herkeste bir Smash oynama isteği var belli.

Cosplay yarışması için bir konsept yoktu. Cumartesi ön eleme, Pazar günü final yapıldı. Ödüller de güzel olunca güzel kostümler gördük. Birinci Warcraft’tan Slyvanas ile Pelin Yüksel, ikinci League of Legends’tan Fizz karakteri ile Hüseyin Yazıcı ve üçüncü yine League of Legends’tan Jinx ile Gözde Kurtulmuş oldu. Son olarak yine LoL karakteri Ziggs olarak Gizem Özbinici, jüri özel ödülü aldı. Kendilerini tekrar tebrik ederim. Baya LoL ortamı olmuş yarışma.

Etkinlik sahneye çıkan katılımcıların dansıyla son buldu. After party olmadı ama biz bir şekilde İzmir’in tadını çıkarttık. Diğer gelecek etkinliklerde görüşmek üzere!

Önemli not: Bizi dört gün boyunca evlerinde misafir eden, bizi besleyen, gezdiren, bir dediğimizi iki etmeyen iki süper insan olan Tesis’ten Berk ve Gülin’e de çok teşekkür ederiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.