Haberler

Golarion’da Cthulhu Esintileri

cthulhu-banner

Cthulhu korkusu önümüzdeki günlerde Pathfinder‘da kendisini fazlasıyla hissettirecek. Zarlarınızı ve kılıçlarınızı kuşanın!

Sonunda, dehşeti gerçekten de kendi gözlerimle görmemiş olduğumu sakın aklından çıkarma.
– “The Whisperer in Darkness” H.P. Lovecraft

Lovecraft ismi, fantastik kurgu ve korkuyla ilgilenen herkesin en az bir kere karşılaşmış olduğu bir isim. Yarattığı kurgu, kendi dönemi ve sonrasındaki yazarlar tarafından beslenerek günümüzde de güncelliğini korumayı sürdürmektedir. Onun eserlerini kullanarak yapılan sistemler ve hayallerindeki varlıklarını kendi sistemlerine katan birçok oyun bulunmaktadır; bunlardan biri de Pathfinder sistemi.

Golarion dünyasının yaratıcıları vaktiyle kan damarlarını ve beynini oluşturdukları eski işlerinden ayrıl(tıl)dıklarından -ki sonrasında ayrıldıkları oluşum ölmüş, günümüzde ise hortlamaya çalışmaktadır- sonra yeni yaratacakları kurgusal evrende en beğendikleri motifleri kullandılar. Cthulhu ve Lovecraft’ın diğer eserlerindeki varlıklar da bu dünyada yansımalarını buldular.

Cthulhu da Bizi Görecek Mi?

call_of_cthulhu

Pathfinder Adventure Pathler (Kısaca AP, Macera paketleri), oyuncuları 1. seviyeden başlatıp  16-19. seviyelere kadar getiren, 6 parçadan oluşan uzun soluklu senaryolardır. Her bir AP sistem mekaniği olarak Oyun Yöneticilerine (GM, Game Master) ve oyunculara beraberinde yenilikler de sunmaktadır (Onur puanları sisteminde kendi krallığınızı kurma ve yönetmeye, büyük çapta savaşlardan, kendi dünyamıza da geçen boyut atlamalarına kadar). Bununla beraber APler’de yer alan konu ve karakterler PFS oyunlarında sık sık karşımıza çıkmakta ve refere edilmekte, ayrıca sisteme özgü kural kitaplarıyla desteklenmektedir.

2007 yıllarında ilk sayı,  geçtiğimiz aylarda ise 18. AP’ye dahil olan 100. sayı yayınlandı. Yeni AP 19. olarak anılacak “The Strange Aeons“, 109. sayı ile başlayacak ilk parçası ise “In Search of Sanity” adını taşımaktadır. Chaosium Inc. ile yapılan anlaşmalar sonucu bu AP tamamen Lovecraft hikayelerini temel almaktadır. Bununla beraber  “Sandy Petersen’s Cthulhu Mythos for Pathfinder’’ adlı bir proje ’de geçtiğimiz günlerde Kickstarter’ı başarıyla tamamladı, kısacası Chtulhu Pathfinder’da kendisini fazlasıyla hissettirecek.

AP’deki oyuncular, Ustalav adlı korkunun ve Occult özelliklerin merkezlerinden sayılan bir ülkedeki Briarstone Akıl Hastanesinde kendilerine gelmeleriyle hikayemiz başlıyor. İçeriği ve karakter konseptleri ilerleyen zamanda bir oyuncu rehberi ile belli olacak. Hikayenin ilk parçası için girişte yeterince spoiler vermekteyim.

Pathfinder’da Cthulhu Esintileri

call-of-cthulhu-bacground

Occult özellikler, Pathfinder sistemine en son eklenen kurallar arasında yer alıyor. Ruhani dünya ve psişik yetenekleri bir potada eriterek bunu dünyanın gizli kalmış bazı bilgileriyle de harmanlayıp oyunculara sunuyorlar. The Strange Aeons için elzem olmasa da destekleyici olacak kural kitabındaki ana sınıflar bu dönemden itibaren PFS oyuncularının kullanımına da açılmıştı.

Shaman King, Avatar the Last Air Bender gibi yapımları sevenlere hitap ettiği kadar, Force Blade yaratabilen Maguslarıyla da bir diğer kesime gönderme yapmakta. Renkli bir sınıf olan Magus için, Michael Moorcock’un Melnibone’lu Elric hikayelerine gönderme yapan Blade-Bound Magus’dan sonra gördüğüm en başarılı Magus Arketipi.

Convention aylarındaki gelişmelere gelecek olursak, Kıyamet temalı Metucon 2016 son 4 yılın en keyif aldığım Metucon’u oldu. PFS Ankara Locası’nın da desteklediği etkinlikte en güzel sürpriz, 2 sene önce yine Metucon’da yapılan interaktif oyunda kendilerini feda eden ünlü oyuncuların tekrar gözükmesi oldu.

Son Dönemde Neler Oldu?

cthulhu-terror

Bozkır temalı İzmircon 2016, her sene kendini geliştiren bir organizasyonun bu seneki meyvesiydi. Organizasyonun FRP ayağının yarısından fazlasını PFS oluşturmasının yanı sıra, İzmir Locası’nın emeklemeye başlaması ve geçen seneki İzmircon’a katılan PFS oyuncularını tekrar görmek aldığımız güzel haberler.

İstanbul’da ise üniversite etkinlikleri devam etmekte, bizler de İstanbul Locası olarak bizi davet eden tüm etkinliklere ana etkinliklerimiz ile çakışmayacak şekilde katılıp heyecanımızı ve hayallerimizi oyun oynamaya gelenlerle paylaşmaktayız.

İlerleyen etkinliklerde görüşmek üzere.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.