Haberler

Gallerli Kadın, Dünyanın En Büyük Harry Potter Anı Koleksiyonunu Paylaştı

“Dünyanın En büyük Harry Potter Anı Ürünleri” koleksiyonunun sahibi Tracey Nicol-Lewis ile tanışın.

Galler’in Mid Glamorgan kentinde, geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Guinness Dünya Rekorları tarafından hem “En Büyük Harry Potter Koleksiyonu” hem de “En Büyük Büyücü Dünyası Anı Koleksiyonu” adını taşıyan iki rekorun sahibi Tracey Nicol-Lewis adında bir kadın oldu.

Tüm bu koleksiyon sevdası aslında çok trajik bir hikayeyle başlamış. 2005 yılında ilk kocası Simon’ı kaybeden Nicol-Lewis, kocasının ölmeden önce sipariş ettiği ve “Harry Potter ve Ateş Kadehi” nin ön siparişinin öldükten haftalar sonra gelmesiyle tüm bu devasa koleksiyonun ateşini fitillemiş. Elindeki ilk Harry Potter‘a ait koleksiyon ürünü ise, 2002’de “Harry Potter ve Felsefe Taşı” filminde görüp satın aldığı “Çikolata Kurbağa” figürüymüş.

Nicol, Guinnes‘e başvurduğunda Nisan ayında yaklaşık 5284 parça koleksiyon malzemesi varmış ve o zamandan bu yana yaklaşık 1000 figürün daha sahibi olmuş.

Nicol-Lewis, sadece Harry Potter figürlerinden değil, ayrıca cosplayinden de oldukça hoşlanıyor olacak ki geçtiğimiz yıllarda yeni eşi Martin ile “Harry Potter Temalı” bir düğünde evlenmiş.

Yeni eşi Martin, her ne kadar Nicol-Lewis kadar bir potterhead olmasa da, Guinness Rekorlar Kitabı’nda şansını denemesini önermiş ve sonunda iki rekorun da sahibi oldu.

Ancak Nicol-Lewis, hala daha koleksiyonunun dünya rekoru kıracak kadar büyük olmadığını fikrinde Evinde, “mutlu yer” adını verdiği köşesinde bulundurduğu koleksiyon ürünleri hakkında konuşan Lewis, “Koleksiyonumdaki her şey harika ve özel. Her birisinin ayrı bir anısı var ve onlar sayesinde filmlerden ve kitaplardan olan bazı kesitleri kolayca hatırlayabiliyorum,” dedi.

Eğer siz bir koleksiyon toplamak isteseydiniz, bu hangi film veya kitap serisinden olurdu?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.