Edebiyat

Son Savaş- Şeytanın Uyanışı: Hayata Tesla’nın Gözünden Bakın, Aron’la Engizisyon’dan Kaçın, Donna ile Gizemi Çözün

Onur Dövücü‘nün ilk romanı Son Savaş- Şeytanın Uyanışı, Cinius Yayınları‘ndan çıktı.

Dijital çağa uygun şekilde, alternatif okuma alışkanlıklarının yaratılabileceğine inanan ancak edebiyatta dijitalleşmenin sadece e-book ya da sesli kitap formatından ibaret olmadığını düşünen Onur Dövücü, bilimkurgu romanı “Son Savaş-Şeytanın Uyanışı“nı ücretsiz kitap uygulaması ile okurlara sunuyor. Kitabın her bölümü için özel videolar hazırlayan yazar, arttırılmış gerçeklik ile oyunlardan aşina olunan üç boyutlu nesneleri, VR teknolojisini, hangi bölümü okuduğunuzu algılayarak otomatik olarak çalmaya başlayan romanın müzik albümünü hatta metin tabanlı bir oyunu da uygulamaya eklemiş.

Gerçek insanlık tarihi üzerinden ilerleyen ve içerisinde bilim kurgu/fantastik öğeler barındıran Son Savaş-Şeytanın Uyanışı, Orta Çağ’da geçen bölümlerde durugörü başta olmak üzere üstün psişik yeteneklere sahip Aron karakterinin başından geçen olaylar anlatılıyor. Bolonya Üniversitesi’nde bir öğrenci olan Aron yeteneklerini keşfederken, her insanda farklı seviyelerde bulunan sezgilerin de temelini araştıracaktır. Bu çabası ve yetenekleri Engizisyon’un dikkatini çektiğinde olayların seyri de değişir. Aron, Engizisyon devletler üzeri olduğundan dolayı Avrupa’nın neresine giderse gitsin Engizisyon’un peşini bırakmayacağını ve ölüm tehlikesiyle karşılaşacağını bilmektedir. Bu yüzden Venedik üzerinden Avrupa’dan başka bir coğrafyaya ulaşmanın yollarını aramaya başlar. Tüm bunlar yaşanırken, Aron rüyalarında sürekli olarak kendisinden 500 yıl sonra yaşayacak Donna isimli bir kızı görmektedir. Aron bunun bir işaret olduğuna inanır ve bir terör saldırısında öleceğini gördüğü bu kızı kurtarabilmek için geleceği anlatan notlar yazmaya başlar. Yazdıklarının kıza ulaşabilmesi için özel bir organizasyon kurmayı ve notlarını nesilden nesile ulaştırmayı hedefleyecektir.

Romanın 2050’li yıllarda geçen bölümlerinde ise Çin, ABD, Rusya gibi büyük devletlerin güç mücadelesi anlatılmaktadır. Mars’ta Djoryum isimli radyoaktif yeni elementin keşfedilmesiyle bu güç mücadelesi uzay madenciliği üzerine acımasız bir bilek güreşine dönüşür. Gerçekten böyle bir element bulunsa önce insanoğlunun enerji sorununu çözebilecek yeni teknolojiler mi geliştirilir, yoksa tüm gezegeni yok edebilecek silahlar mı yapılır? İşte romanın gelecekte geçen bölümlerinde insanların en temel ihtiyaçlarının devletler ölçeğinde nasıl çarpık sonuçlara yol açabileceği irdelenmektedir. Aron, Donna’nın kaderini değiştirmek isterken aslında başka psişik yeteneklere sahip insanların insanlık tarihini yönlendirebilmek için kurduğu örgütlerle, dev şirketlerle ve devletlerin gizli hedefleriyle de mücadele edecektir.

Kitap Uygulaması

Örnek videolarına buradan erişebileceğiniz kitap uygulaması şu şekilde işliyor: Uygulamayı yükleyip arayüzünde dil tercihini yaptıktan sonra AR ve VR kategorileri gözükecek. AR kategorisine girerek mobil cihazınızı her bölümün başındaki siyah beyaz görsellere tutmanız, 3 boyutlu objelerin kitap sayfası üzerinde canlanması için yeterli. Bu işlem sayesinde uygulama hangi bölümü okuduğunuzu algılar ve o bölüme özel hazırlanan tema parçaları otomatik olarak çalmaya başlar. Böylece romanı okurken mobil cihazınızı kenara bırakarak kitabın müzik albümünü bir liste üzerinden seçmeden dinleyebilirsiniz.

YouTube player

3 boyutlu arttırılmış gerçeklik objelerini incelemeye başladığınızda arayüzde bölüm videosu izle butonu da gözükür. Bu butona basarak her bölüm için özel hazırlanan videoları izleyebilirsiniz. Kitabın içerisinde yer aldığı taktirde akıcılığı bozabilecek bilgiler, olayların geçtiği döneme ait açıklamalar ve yan hikâyeler bölüm videoları ile sunuluyor. Bunun dışında AR kategorisi içerisinde bilgilerinizi sınayabileceğiniz bir oyun ve kitaptan bağımsız olarak müzik albümünü dinlemenizi sağlayacak müzik oynatıcısı da bulunmakta. Ancak müzik oynatıcısını çalıştırabilmeniz için önce oyunda başarılı olmanız gerekli. VR kategorisinde ise dijital heykel sergisi yer alıyor. İster mobil cihazınızı çevirerek ister parmağınızla sürükleyerek heykelleri inceleyebilirsiniz. Her heykelin aşağısında bulunan açıklama yazısına imleci odaklayarak heykelleri daha yakından ve detaylı olarak inceleme imkânınız da bulunmakta.

Üç büyük güç, üçü de aynı şeyin peşinde. Uzay madenciliği çağını başlatacak radyoaktif Mars elementi “Djoryum”un. Yeni nesil silahlanma yarışı 2050’lerde artık uzaya taşınıyor. Askeri gücü ve ekonomisiyle dünya lideri olan Çin, bu yarıştan ABD ve Rusya’yı çıkarmak için her şeyi göze alıyor. Ancak bu yarışa başka güçler de dâhil oluyor. Devletler üzeri örgütlerden biri olan Sannah da pastadan pay alma peşinde. Psişik yeteneklere sahip Mira Ceti üyeleri artık onları durdurmak zorunda.

Djoryum’un keşfi dünyanın enerji ihtiyacını mı karşılayacak, yoksa tahrip gücü yüksek bir silaha mı dönüşecek? Geleceği görmek mümkün müdür? Gelecek değiştirilebilir mi? Hayata Nikola Tesla’nın gözünden bakın, Aron’la birlikte engizisyondan kaçın, Donna ile gizem perdesini kaldırın.

Son Savaş, okuyucularına yazılım desteğiyle beraber insan doğasını sorgulayan bir laboratuvar ve geçmişten geleceğe uzanan büyük maceralar sunuyor…

Editörlüğünü Kayra Keri Küpçü‘nün yaptığı kitabın kapak ve renkli illüstrasyonları Yiğit Köroğlu‘na, siyah beyaz illüstrayonları ise Utku Özden‘e ait.

Kitabı hemen buradan sipariş verebilirsiniz.

Keyifli okumalar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.