Edebiyat

Númenor’un Düşüşü Kitabı Türkçe Olarak Geliyor

Tolkien’in İkinci Çağ hakkındaki tüm yazılarını bir araya getiren Númenor’un Düşüşü kitabı, İthaki Yayınları tarafından Türkçe yayınlanacak.

2022’nin Kasım ayında yayınlanan ve J.R.R. Tolkien‘in Orta Dünya’nın İkinci Çağı hakkındaki yazılarını bir araya getiren kitabı The Fall of Númenor, şimdi İthaki Yayınları tarafından Númenor’un Düşüşü adıyla yayınlanacak.

The Rings of Power dizisine de ışık tutan bu yazılar, hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığımız İkinci Çağ hakkında çok daha fazla bilgiyi okuyucuya sunuyor.

İthaki Yayınları, kitabın geleceğini sosyal medya hesabından bir video ile duyurdu;

Númenor’un Düşüşü Neler Sunuyor?

Númenor’un Düşüşü, Orta Dünya’nın İkinci Çağında Valar tarafından denizden yükselen bir adada kurulan İnsan Krallığı olan Númenor’un temellerinin hikayesini anlatıyor.

Aynı zamanda, İkinci Çağ’ı sona erdiren Sauron’a karşı Son İttifak’ın yanı sıra Güç Yüzükleri‘nin dövülmesini de anlatıyor. Tolkien uzmanı Brian Sibley tarafından düzenlenen kitap, Tolkien’in İkinci Çağ hakkındaki tüm çalışmalarını tek bir kullanışlı baskıda bir araya getirirken yeni yorumlar da sunuyor. 

Tolkien Society, kitapla ilgili şunları söylüyor;

Kitap, Tolkien’in birçok yazısını bir araya getiriyor ve içeriği okuyucuların işine yarayacak bir düzen ve üslupla sunmak için Yüzüklerin Efendisi kitaplarının arkasında yer alan eklerdeki Yılların Öyküsü’nü kullanıyor.

Kitabın orijinal baskısı ayrıca klasik Tolkien illüstratörü Alan Lee‘nin Barad-dûr’un inşası ve Galadriel’in Elfleri Khazad-dûm’da yönetmesi gibi sahneleri içeren on yeni renkli illüstrasyonu da içeriyor. Bu çizimlerin Türkçe baskıda da olmasını umut ediyoruz.

Kitabın ne zaman raflarda olacağı açıklanmadı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.