Edebiyat

Marslı’nın Yazarı Andy Weir’in Yeni Kitabının Konusu Ay’da da Geçen Bir Suç Hikayesi

andy-weir-banner

Andy Weir’in sıradaki kitabının konusu hakkında bazı gerçekler gün yüzüne çıktı.

Smithsonian dergisinin Marslı’nın (The Martian) yazarı Andy Weir ile yaptığı özel röportajın konusu NASA, yerçekimsel dalgalar, popüler kültür olarak bilim ve tabii ki sıradaki kitabıydı. Bu kitabının hikayesi de realistik bilim çerçevesinde olacak. Bu sefer kahramanımız hayatta kalmaya çalışmak yerine Ay da suç işleyecek.

Karakterimizin kadın olduğunu söyledi ve bu kararı alırken hiçbir politik etki altında kalmadığını da belirtti. Andy Weir’in tanımlamasına bakılırsa karakter çok güzel görünüyor;

andy-weir-space

“Kadın karakter seçerek hiçbir şey ima etmeye çalışmıyorum, sadece şu şekilde daha iyi olur dediğim bir karakterdi ve oldu. Kitap bir başka bilimsel olarak doğru bir hikaye. Baş karakterimiz Ay’da ki düşük seviyeli bir suçlu. Onun mücadeleleri, kişisel ilişkilerindeki hokkabazlığı olduğu gibi teknik ve bilimsel problemlerin bir karışımı. Her zaman polisten bir adım önde oluyor ve yasadışı işler yapmak için karanlık kişilerle çalışıyor. O, kadın olmasına rağmen hiçbir cinsiyetini ayırıcı zorlukla karşılaşmıyor. Aşk hikayesi yok. Ve hikaye gelecekte, pratik olarak cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir toplulukta geçiyor.”

Güzel bir hikayeye sahip görünüyor, tabii okuduğumuzda son kararımızı vereceğiz. Ne zaman yayınlanacağına dair hiçbir bilgi yok. Şimdilik heyecanla beklemedeyiz ve tabii ki kaçınılmaz olarak filmi de olacaktır.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.