Edebiyat

İthaki’nin Neuromancer Sürprizini William Gibson Duyurdu

The Matrix‘e ilham veren roman olarak geçen Neuromancer güzel bir Türkçe çeviriden yoksundu. Meğer İthaki bu ayıbı kapatacakmış. Ancak onların sürprizini kitabın yazarı William Gibson bozdu gibi oldu.

İthaki her perşembe bir sonraki hafta yayımlayacağı kitapları açıklıyor. Bu hafta listede Amerikan Sapığı ve Malazan 3 gibi heyecan verici kitaplar vardı. Ancak William Gibson, İthaki’nin önümüzdeki diğer haftalar için planladığı bir sürprizi bozmuş oldu.

İthaki’nin minimalist kapak tasarımı yazarın çok hoşuna gitmiş olmalı ki tutup bu görsele duyduğu heyecanı hayranlarıyla paylaşmak istemiş. Fakat İthaki bu duyurusunu henüz okurlarıyla paylaşmamıştı. Dolayısıyla Gibson’ın paylaşımı Türk bilimkurgu severlere sürpriz oldu.

İthaki’nin editörlerinden Alican Saygı Ortanca, bu durumdan rahatsız olmuş gibi görünmüyor. Hatta sürprizlerini William Gibson’ın bozmuş olmasını bir güzellik olarak değerlendiriyor.

Elimizde henüz bir çıkış tarihi yok. Fakat Neuromancer en erken 23 Kasım’da raflara gelecek olabilir. Her halükarda İthaki, Bilimkurgu Klasikleri serisinde 2022 yılına güzel bir final yapıyor olacak.

Neuromancer’ı dilimize daha önce Altı Kırkbeş Yayınları ve Altın Kitaplar kazandırmıştı. Fakat ikisinin de gerek çevirisi, gerek kapak tasarımı okurları pek mutlu etmemişti. Bu kez İthaki bu konularda işini şansa bırakmıyor. Çeviriyi de N. Can Kantarcı‘nın hünerli ellerine teslim ediyor.

Kantarcı daha önce İthaki için Watchmen çizgi romanını çevirmişti. Yapı Kredi Yayınları için de Kâzım Taşkent serisinde Dracula ve Frankenstein‘ın çevirilerini üstlenmişti. Ayrıca yine Alan Moore’un Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti çevirileri de ona ait. Dolayısıyla Neuromancer ile de harika bir iş çıkardığına inanıyoruz. Çıksın da okuyalım!

Brezilya versiyonu kapak tasarımı

William Gibson’ın paylaşımına yazarın hayranları da olumlu tepkiler verdi. Türkçe kapağı sevdiklerini söyleyen hayranlar Brezilya’nın kapağının da güzelliğini bizlere bir kez daha hatırlattı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çeviri problemleri sebebiyle okumak istemiyordum, süper bir haber oldu bu. Haber için çok teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.