Edebiyat

“Işığın Anısı” İle Zaman Çarkı Serisi Sona Eriyor

zaman-carki-isigin-anisi-banner

Ve beklenen son geldi. Yoksa yeni bir başlangıç mı demeliyiz? Çünkü Zaman Çarkı’nda ne sonlar ne başlangıçlar vardır…

1990 yılında dokunmaya başlanan desenin son işlemesine nihayet gelindi. 22 Ağustos 2013 tarihinde son cilt Işığın Anısı isimli kitap, İthaki Yayınları etiketiyle piyasaya çıkıyor!

Kitabın orijinal dilinde yayınladığı haberlerini yaptığımızdan beri (haber burada) okuyucularımızın spoiler görmemek için arama motorlarına “Wheel” ve “ time “ kelimelerini yazmadığının farkındayız. :) Ve nihayet bu bekleyişimiz sona eriyor!

zaman-carki-isigin-anisi-kapak16 Eylül 2007 tarihinde kaybettiğimiz ve bugün Dünya’nın en büyük modern fantezi yazarları (hatta çoğu kişiye göre yazarı) arasında sayılan Robert Jordan (gerçek ismiyle James O. Rigney) amansız hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrılmıştı. Ölmeden önce 11. cildi Düş Hançeri’ni tamamlamış ve hikayenin kalanını da taslak halinde bitirmişti. Vefatı sonrası eşi Harriet hemen yazar aramalarına başlamış ve Brandon Sanderson’a denk gelmişti. Brandon ise serinin 12 ve 13.ciltlerini başarılı bir şekilde tamamlamıştı.

Ve şimdi Ocak ayında bitirilen ve piyasaya sürülen serinin son cildi A Memory of Light’ın Türkçe’ye çevrilme aşaması tamamlanmış bulunuyor.

Ülkemizde fantezi edebiyatına yeni başlayanlara genellikle “Zaman Çarkı’nı en son oku çünkü onu okuduktan sonra çoğu kitabı beğenmeyeceksin,” yorumunun sıkça yapıldığını duyuyoruz. Kimseyi yönlendirmek gibi olmayalım ancak herkes kütüphanesine şöyle bir göz gezdirdiğinde gözünde ilk parlayan kitap serilerinden birinin Zaman Çarkı olduğu bir gerçektir.

Yalan yok, Brandon’ın yazdığı ciltler ilk çıktığında özellikle, “Peh; Robert Baba’nın yerini tutamaz bile bunun yazdıkları,” diyebilmek için kitapları karış karış didikledim. Sonuç mu? Kitaplar sanki Robert Jordan her neredeyse oradan yazmış ve yayınevine yollamış gibiydi adeta. Ne heyecanından ne de olay örgüsünden koparmamıştı bizi. Dünya çapındaki büyük edebiyatçıların eleştirilerini de değerlendirirsek, son cilt harika bir final olacak gibi gözüküyor. Ve ekleyelim; seri, dünya çapında bugüne kadar 55 milyondan fazla kopya satmış bulunuyor.

Ayrıca serinin film ve dizi haklarının da Amerika’nın ilk film yapım şirketi ünlü Universal Studios’ta olduğunuda söylemek gerekir. Özellikle LOTR ve Game of Thrones yapımlarının çok büyük sükse yapmasından sonra Zaman Çarkı’nın dizisinin yapımının hızlandığı da ortalarda dolaşan dedikodular arasında.

Ve artık sona geldik. Işık yolunuzu aydınlatsın ve her zaman su ve gölge bulasınız!

Işığın Anısı kitabının künye bilgilerine ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İyi okumalar!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.