“Charon’un Pençesi” Çıktı!
Kışgörmez Destanı’nın 3.kitabı Charon’un Pençesi nihayet çıktı!
Öncelikle söylemem gerekir ki Kışgörmez Destanı, okuyucularına ard arda sürprizler yaşatmasıyla ünlenmiş durumda. Hayalet Kral kitabından 70-80 yıl sonrasını konu aldığı için okuyucular daha zaman kavramlarını kazanamadan R.A Salvatore bizi tam bir kaosun içine sokmayı başarmış gözüküyor.
Serinin ikinci kitabı Kışgörmez’in sonunda büyük bir yol ayrımının başında duran kahramanımız Drizzt’i yeni kitabı Charon’un Pençesi’nde bol aksiyonlu ve gizemli bir maceranın içinde göreceğiz.
Tüm olayların odak noktası olan yer Kışgörmez (Neverwinter) şehri. Peki nedir bu şehri bu kadar önemli kılan? Zira sadece Kışgörmez Destanı’nda değil, başka yazarların kitapları ve Campaign Settingler de Kışgörmez şehri üzerine yazılmış durumda.
Siz okuyuculara yardımcı olmak için maalesef Kışgörmez Serisi’nde fazla ayrıntı verilmeyen birkaç örgüt hakkında bilgi vermek istedik. Bu örgütler hakkında ayrıntılı bilgi isterseniz Forgotten Realms Campaign Settings 4th Edition ve Return of the Archwizards kitaplarını araştırabilirsiniz.
Ashmadai: Normalde bir tanrı olmayan ancak Dokuz Cehennem düzleminin Dokuzuncu katmanının ve tüm düzlemin Kralı ünvanını taşıyan Asmedous; Spellplague(büyüvebası) sonucu büyü tanrılarından Azuth’u öldürüp tanrılık statüsüne, hemde en güçlü seviyeye yükselmiştir. Ona tapan ve onun adına savaşan ve yüzde 90’ı savaşçılardan oluşan gruba Ashmadai denmiştir.
Shadovar: 1372 DR yılında, 1700 yıldır Gölge Düzlemi’nde sürgün olarak yaşayan kadim Netheril şehri Thultanthar, kısa süreliğinede olsa Toril topraklarına geri dönmüş ve yoğun uğraşlar sonucu tekrar Gölge Düzlemi’ne gönderilmiştir. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar geri dönememişlerdir çünkü koca bir şehri düzlemler arası yolculuk ettirmek imkansız derecede zordur, ta ki Spellplague’a (büyüvebası) kadar. Bu olay sonucu Gölge Düzlemi ve Toril birbirine değecek kadar yaklaşmıştır. 1700 yıllık sürgünleri boyunca doğan her nesil, Gölge Düzlemi’ne daha fazla adapte olmuş ve eskiden insan olan bu kadim halkın ten renkleri giderek soluklaşmış ve gölgelenmiştir. Bu yüzden kendilerine Shadovar denmiştir. Spellplague sonrası bu insanlar, Gölge Düzlemi’nden Toril’e çok rahat bir şekilde girip çıkabilmeye başlamışlardır. Amaçları ise eski ihtişamlarıyla yarışabilecek yeni bir şehir kurmak. Bunun için en zayıf durumundaki Kışgörmez’den daha iyi bir yer olabilir mi?
Thayans: Doğu Faerun’daki Thay diyarında yaşayan insanlar. Kızıl Büyücüler adı verilen etnik bir grup tarafından yönetilen bu insanlar, liderleri ve aynı zamanda Faerun üzerindeki en güçlü büyücülerden biri olan Szass Tam tarafından Kışgörmez şehrine şeytani amaçlar için gönderilmiştir.
Abolet Egemenliği: Kainat üzerindeki en güçlü psionic (zihinsel güçlere sahip) ırklardan olan Aboletlerin kurduğu bir örgüt. Doğuda Kayan Yıldızlar Denizi’nin üzerinde uçan bir şehirleri vardır. İnsanların zihinlerine girip onları kalıcı köleleri haline getirirler. Öldürdükleri her varlığın tüm bilgilerini de kendi zihinlerine aktarırlar. Bu yüzden 10.000lerce hatta daha fazla yıllık bir bilgi birikimleri vardır. Her şehirde ajanları vardır. Spellplague sonrası büyü fırtınasına yakalanan kişilerin çoğu ölmüştür ancak bazıları vücutlarında mavi-beyaz parlayan dövmelerle hayatta kalmıştır. Daha da azı bu dövmelerin içindeki gücü keşfetmiş ve kendi çıkarına kullanmıştır. Abolet Egemenliği’nin amacı ise bu büyüyaralı (spellscared) insanları bulup üzerlerinde deneyler yaparak güçlerinin sırlarını öğrenmektir.
Göründüğü üzere Menzoberranzan’ı aratmayacak bir entrika ve savaş kaosu bizleri beklemekte. İyi okumalar!
Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
İşte bu da kitap için Wizards of the Coast tarafından hazırlanan video: