Edebiyat

Andy Serkis Tarafından Seslendirilen The Silmarillion Kitabı Bu Yaz “Raflarda”

Andy Serkis, Yüzüklerin Efendisi’nde “Gollum” rolünü canlandırdığından beri bir ayağı hep bu evren içerisinde oldu. Weta Workshop ile birlikte Yüzüklerin Efendisi dünyasına katkı sağlamaya devam etti.

Serkis 2020 yılında ise bu büyülü dünyaya daha farklı bir şekilde tekrardan giriş yaptı. Covid – 19 çalışmalarına para toplamak amacıyla The Hobbit‘i durmadan yüksek sesle okudu, 2021 yılında Hobbit’i ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesini sesli kitap haline getirdi. Bununla da kalmayan “Smeagol” abimiz, Silmarillion kitabını kısaltmadan sesli kitap haline getirmek için kolları sıvadı.

Silmarillion okunması zor ama bir o kadar da güzel bir kitaptır. İlk olarak 1977’de yayımlanan kitap, yaratılış efsanesi ile başlar (ilk önce Eru vardı) Tek Yüzük öncesi Orta Dünya’dan bahseder.

Silmarillion’un sesli kitap versiyonu hakkında yaptığı açıklamada bu duruma şöyle değindi;

Silmarillion her zaman tırmanması zor bir dağ olacaktı ve bu yüzden belki de en ödüllendiricisi olacaktı. Cidden yılmıştım. Hem Hobbit’in hem de Yüzüklerin Efendisi’nin anlatı yapısı ve karakterleri anlatıcıya muazzam bir itici güç sağlarken, Silmarillion, uzun yıllar boyunca yazılmış, çağlara yayılan kendi yaratılış mitolojisi ile olağanüstü, eski bir İncil okumak gibidir. Fakat Tolkien’in şiirsel hayal gücünün ve evreninin sınırsız otoritesinin akışına girdikten sonra, okurken kendimi tamamen büyülediğim pasajlar vardı ve heyecan verici derecede vahşi ve büyülü bir deneyim haline geldi. Sadece dinleyicinin de aynı şekilde hissetmesini umabilirim.

Bilbo Baggins’in doğum günü partisi konuşmasını Serkis’den dinlemek isterseniz, aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

YouTube player
Kaynak: Nerdist

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.