Haberler

Dünyanın En Popüler Kutu Oyunlarından Catan, Türkçe Olarak Raflarda!

catan

Ülkemizde bir dönem Türkçe yayınlanan ve popülarite kazanmak üzereyken baskısını sonlandıran Catan kutu oyunu, NeoTroy Games tarafından lisans hakları alınarak tekrar Türkçe olarak basıldı.

İlgili Makaleler

Amerika’da mottoları ‘Game of Our Generation’ – ‘Bizim Kuşağımızın Oyunu’ olan Catan kutu oyunu, ‘Euro Game’ diye tabir edilen yeni nesil kutu oyunları için bir başarı hikayesi ve ilham kaynağı oldu. 1940’lardan beri ilk defa bir kutu oyunu niş marketten çıkarak, kitle markete hitap edebildi ve satış grafikleriyle popüler kutu oyunlarını rahatsız etti.

catan-kutu-oyunu

Catan ve özellikleri

Peki Catan’ı bizim bildiğimiz diğer popüler kutu oyunlarından ayıran, başarılı kılan başlıca özellikleri nelerdi?

  • Oyunlarda hamlenizi yapmak için sıranın size gelmesini beklemek fazlasıyla sıkıcı bir konu malum. Catan oyunundaki kaynak toplama ve takas mekanikleri, oyun boyunca herkesi aktif ve oyunun içerisinde tutuyor.
  • Aynı oyunu en fazla kaç defa sıkılmadan oynayabilirsiniz ki? Catan’ın tekrar oynanabilirliği hayli yüksek çünkü her oyunu farklı bir harita düzeniyle oynuyorsunuz. Dolayısıyla her oyunda farklı stratejiler geliştirmek durumunda kalıyorsunuz.
  • Popüler kültüre ait oyunlarda kazanmak için genellikle fazlasıyla şansa ihtiyacınız oluyor. Catan’da ise şans ve strateji çok güzel dengelenmiş. Catan’da oyunu kazanmak için bir miktar şans da gerekli ancak stratejisini iyi geliştiremeyen oyuncunun oyunu kazanması imkansıza yakın diyebiliriz. Ayrıca oyunu kazanmak için izleyebileceğiniz birçok farklı strateji var.
  • Oyun saatlerce sürüp sizi baymıyor, 45 – 60 dakikada bitiyor.
  • Takas mekaniği sayesinde oyuncular arası etkileşim oldukça yüksek. Catan kutu oyununda ‘Sana 1 koyun vereyim bana 1 tuğla ver’, ‘3 koyundan aşağısı kurtarmaz abi’, ‘Sen beni şimdi gör ilerde ben de seni görücem merak etme’ gibi pazarlıklar sıkça dönüyor.

Yeni nesil kutu oyunlarıyla tanışmak ve yeni bir hobi edinmek isteyen bütün oyun severlere Catan’ı öneririz.

CATAN şu anda 35 dilde yayınlanmış ve dünyada toplam 25 milyondan fazla satmış. Türkiye’deki macerasında ise NeoTroy Games’e başarılar diliyoruz…

Türkçe CATAN’ı buradan satın alabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Catan için bağlantısı verilen siteye girdim. Site çok hoş, bazı board game’ler var, ama zamanla diğer board game’leri de eklerseler muazzam olur. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.