AYBABTUHaberlerSinema Haberleri

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves’in Resmi Karakter Kağıtları Yayınladı

7 Nisan 2023’te vizyona girecek olan, hikâyesiyle bizi Unutulmuş Diyarlar’ın yoğun ve popüler bir bölgesine götürecek olan Honor Among Thieves filminin karakterlerinin resmî karakter blokları yayınlandı.

Aslında “karakter kâğıdı” demek doğru olmaz. Çünkü D&D sisteminde bu film karakterleri birer NPC (Oyuncusu Olmayan Karakter) olarak düşünüldüğü için diğer NPC’ler gibi karakter kâğıdına değil, stat blokuna sahip. Geçtiğimiz günlerde de D&D Beyond üzerinden bu bloklar tüm üyelerle ücretsiz olarak paylaşıldı. Yine de ırk, sınıf, cephane ve büyü repertuarı konusunda oldukça detaylı bilgilere sahibiz.

Doric

Neverwinter Wood (Kışgörmez Ormanı)’na terk edilen tiefling bir bebek olan Doric’e orman elfleri sahip çıkmış ve druidleri tarafından Circle of the Moon (Ay Kümesi) geleneğiyle yetiştirilmiştir.

İlgili Makaleler

Doric, medeniyet ve doğa arasındaki dengeyi baki kılmaya çalışan, özel bir organizasyon olan Emerald Enclave (Zümrüt Yurt)’a katılmıştır. Kışgörmez şehrinin lordu kaynakları için ormanını hedef aldığında ise bir direniş başlatmıştır.

Görüldüğü üzere kendisi 5. seviye Tiefling bir Druid. Standart ırksal ve sınıfsal yetenekleri dışında özellikle Wisdom (İrfan) puanının 19 olması, geleneksel hayvanlar dışında bir owlbear (puhuayı)’ya dönüşebilmesi dikkat çeken özellikleri arasında bulunuyor. Silah olarak pençe ya da sapan kullanmakta. Mevcut büyü repertuarı ise hem destek hem ofansif büyülerden oluşuyor.

Edgin Darvis

Tam bir doğaçlama ve strateji uzmanı olan Edgin, her türlü beladan kurtulmak için kas ya da büyü gücünden önce karizmasına başvuran bir hikâyeci ve müzisyendir. Diyar halklarının iyiliği için varlığını sürdüren Harpers (Arpçılar) casus örgütünün bir üyesi olan Darvis, ailesini geçindirebilmek için örgütten ayrılmış ve hırsızlığa soyunmuştur. Güçlü bir vicdana sahip olduğu için sadece hak ettiğini düşündüğü kişileri soymaktadır.

Partinin diğer tüm üyeleri gibi Edgin de 5. seviye bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. İnsan bir Ozan olan Darvis silah olarak kuvvetlendirilmiş lavtasını ve büyülü kısa-kılıcını kullanıyor. Büyü repertuarında ise düşman zihnini manipüle eden büyüler ağırlıkta gözüküyor. Diğer tüm ozanlar gibi büyülü müziği kullanarak parti üyelerine cesaret ve ilham aşılayabiliyor.

Forge Fitzwilliam

Forge Fitzwilliam, yalanları ve sahte komplimanları ile başkalarını manipüle eden bir dolandırıcıdır. Bu küstah suçlu tüm Kılıç Sahili’nde tutmadığı sözler ve sahte kimliklerden oluşan bir iz bırakmıştır arkasında. Onlarca yıldır gerçekleştirdiği vurgunlar ve üçkâğıtlar açlığını gidermek bir yana hırslarının daha da büyümesine neden olmuştur.

8. seviye bir hırsız olan Fitzwilliam’ın 20 puanlık Karizma puanı hemen göze çarpıyor. Ağır arbalet ve hançeri tercih eden Forge, klasik hırsız yetenekleri dışında güvenini kazandığı kişileri sırtından bıçaklama konusunda ekstra yeteneklere sahip.

Holga Kilgore

Faerûn’un en kalabalık barbar gruplarından Uthgard’ın Geyik Kabilesi’ne mensup olan Holga Kilgore, kuvveti ve hiddetinin altında gönlü zengin bir karaktere sahiptir. Ancak kabilesinden sürüldükten sonra bir bağ kurma umuduyla özgürce dolaşmaya başlamıştır. Edgin ve hırsız grubuyla aradığı bu bağı bulan Holga, yeni ailesini savaşmadan kaybetmemeye niyetlidir.

Klasik, İnsan bir barbar olan Holga, 19 puanlık Kuvvet puanıyla ekibin en güçlülerinden biri olduğunu gösteriyor. Karaçelikten bir dev-balta taşıyor ve bu balta onu aynı zamanda yıldırım hasarından koruyor. Barbarların alametifarikası olan Hiddet yeteneğini ise filmde çok kritik anlarda kullandığına şahit olacak gibiyiz.

Simon Aumar

Soyadı tanıdık geldi mi? Unutulmuş Diyarlar evreninin ilk karakteri ve aynı zamanda gelmiş geçmiş en güçlü büyücülerinden Elminster Aumar’ın bir elf kadınından doğma çocuğu olan Simon, doğuştan sahip olduğu Vahşi Büyü yeteneğini dizginleyip kontrol etmeye çalışan bir Sihirbazdır. Doğal büyü yeteneği nedeniyle babası gibi Büyücülük yolundan gidemese de stres altında cesaretiyle ve mistik yetenekleriyle partisine büyük destekleri olacaktır.

5. seviye Yarı-Elf Sihirbaz olan Simon’ın kuşkusuz en büyük yeteneği Vahşi Büyü’leridir. Her büyü yapışında bir zar atıp, büyüsünün kaotik bir hâl alıp almadığını görmek zorundadır. Bunun dışında büyü repertuarını baktığımızda hem takımını destekleyen, hem kendisini gizleyen hem de düşmana zarar veren ofansif büyüleri olduğunu görüyoruz. Ayrıca taşıdığı özel bir nişanla da ölülerle konuşabildiğini eklemek gerekiyor.

Sofina

Filmin baş kötülerinden Sofina, Unutulmuş Diyarlar’ın magokrasi ile yönetilen nadir diyarlarından Thay’den gelen bir Kızıl Büyücü’dür. Uzmanlaştıkları büyü okullarında muadil büyücülere göre çok daha derin bir yetkinlik kazanan Kızıl Büyücüler kuşkusuz Thay dışında her yerde şüpheyle karşılanmaktadır. Sofina ise en tekinsiz büyü okulu olan nekromanside uzmanlaşan ve oyun taşlarını büyük bir titizlikle yerine yerleştiren bir taktik dehasıdır.

20’lik Zekâ puanıyla göz kamaştıran Sofina, her ne kadar nekromansi okulunda uzmanlaşmış olsa da büyü repertuarına bakıldığında oldukça geniş bir yelpazeye sahipmiş gibi gözüküyor. Hem defansif hem de ofansif büyüleriyle partimize zor anlar yaşatacak gibi. Özellikle zaman durdurma büyüsünü filmde hangi şartlarda kullanacak, merak konusu. Bunun dışında ekstra büyülü bir artifakt taşımıyor gibi gözüküyor.

Xenk Yendar

Sofina gibi Thay diyarından gelen Xenk, beklenenin aksine hayatını masumları savunmaya adayan bir paladindir. “Parlak zırhlı paladin” algısını bize birebir yaşatacak olan Xenk, normal bir insana göre daha yavaş yaşlanmaktadır ve bunu Thay’ı demir yumrukla yöneten liç Szass Tam’in yaptığı söylenmektedir.

Xenk şu anda küçük bir kuzey köyü olan Mornbryn’s Shield’da ikamet etmekte kötülükleri bertaraf etmek üzere Faerûn’u dolaşmaktadır. Problemlere büyük bir ciddiyetle yaklaşması, boşvermişçi bir yapıya sahip olan Edgin’le sık sık ters düşmesine neden olacaktır.

Yüksek Kuvveti, İrfanı, Dayanıklılığı ve Karizması’yla adeta D&D-Dream ürünü olan Xenk, istediği zaman bir uzun-kılıç ya da kısa-kılıç + hançer setine dönüştürebildiği bir Hançerkılıç taşımaktadır. Hançerkılıcını uzun-kılıca dönüştürdüğünde kılıcın bıçağını kabza ağzından bir arbalet gibi ateşleyebilmektedir. Bunun dışında paladinlerin şifa veren büyülü ellerine ve dostlarına avantaj veren bir muhafaza aurasına sahiptir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.