Dizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Dizisi İçin Tom Bombadil Söylentileri Arttı

Bildiğimiz üzere Amazon’un haklarını satın aldığı J.R.R. Tolkien‘in eşşiz Orta Dünya’sını anlatan dizide sürpriz bir karakteri görebileceğimiz söylentileri arttı.

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi, efsane üçlemeye ve Hobbit serisinden çok daha fazla şeyi hayranlarına verecek bir kapasiteye sahip bir potansiyel çiziyor. Söylentilere göre Amazon’un Silmarillion ve Bitmemiş Öyküler gibi kitapların da haklarını eline aldığına dair haberler dolaşmakta. Daha önce Tom Bombadil’e dizide yer verilebileceğini duyurmuştuk. Bu söylemlerin yanı sıra Tom Bombadil‘in dizide görünebileceğine dair sağlam teoriler ortaya atılıyor. Peki biz Tom Bombadil hakkında neler biliyoruz?

Tom Bombadil Kimdir?

Tom Bombadil, Yüzük Kardeşliği kitabında tanıştığımız bir karakter. Yaşlı Orman’da eşi Altınyemiş ile yaşayan ihtiyar görünümlü ama neşeli bir kişi. İnsana benzemesine rağmen bir insanın yaşayamayacağı kadar uzun süredir hayatta. Bombadil, Peter Jackson’ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinde yer almamıştı. Bu yüzden fanlar kendisini yoğun eleştiri altına almıştı. Jackson ise Bombadil gibi bir karakterin filmin akışı açısından uygun olmadığını ve çok muğlak kalacağını belirtmişti.

Yüzük Kardeşliği kitabında Frodo, Sam, Merry ve Pippin Yaşlı Orman’da Tom Bombadil’e rastlıyorlardı ve Tom onları Yaşlı Söğüt Adam’dan kurtarıp Höyük Yaylaları’ndan geçmelerine yardımcı oluyordu. Tolkien’in bilinçli olarak hakkında bir çok cevapsız soru bıraktığı karakter. Her ne kadar çok bilgiye sahip olmasak ta, onun zamanın başlangıcından beri orada olduğunu biliyoruz. Tek Yüzük’ ün ona karşı bir hükmü olmadığını, doğaya ve canlılara hükmettiğini kitaplardan öğrendik.

Peki bu teori ortaya nasıl çıktı?

Reddit’te uzun süredir dolaşan ve son zamanlarda Inverse gibi sitelerde haberi çıkan bir teori ile başbaşayız. Her ne kadar Tom Bombadil ve Altınyemiş’in Yüzük Çağı’nda varlıklarına ve hikayelerine kitaplarda şahit olsak da, Tom Bombadil bütün Orta Dünya tarihinde var olduğu gibi, dizinin çekildiği 2. Çağ’ da da vardı ve bu Amazon’un Tolkien fanları ve Orta Dünya severlerine ulaşabilmek için eşsiz bir hamle olacağı yönünde. Bunun sebebi ise Tom Bombadil’i beyaz perdede henüz görememiş olmamızdan kaynaklanıyor. Bu konuda henüz net bir bilgi yok. Buna karşın dizi hakkında her geçen gün yeni bir habere şahit oluyoruz.

Resmi olarak çıkış tarihi belli olmayan dizinin çekimleri halen devam ediyor.

Peki siz Tom Bombadil’i dizide görmek ister miydiniz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.