Hobi Dükkanları

Oyun Mühendisi

oyun-muhendisi-logo

Oyun Mühendisi, Kadıköy’ün Moda’ya bağlanan ince çizgisi üzerinde ki arka sokakların birine gizlenmiş ufak bir dükkan. Sizi bambaşka diyarların maceralarına konuk edecek bir yer. İlk açıldığı 2008 yılından itibaren insanları oyuna çekmek ve alıştırmak amacıyla çeşitli güzel hareketlerde bulunmuş. Masaüstü oyunlar, Warhammer figürleri, Magic ve Yu-gi-oh kartlarıyla dolup taşmış bir mekan.

İlgili Makaleler

Zemin ve asma kattan oluşan bu oyun diyarında, kendinizi kaptırıp gittiğiniz süre içerisinde sizi unutmamışlar, o ufacık dükkanın içerisine bir mutfak sığdırmışlar. Açlığınızı bastırmak için uygun fiyatlarda oluşan lezzetli yemek listesi ile daha cazip bir yer haline getirmişler. Oyun Mühendisinin sahibi ve kurucusu Şahin Yalabık, daha açılmamış masaüstü oyunların bile jelatinini sökerek sizi oyun oynamanın hazzına doyuracak şekilde hareket etmekte.

Magic draftlarının düzenlendiği cumartesi geceleri dışında, günün her saatinde kart oyunu oynayan insanları içeride görmek mevcut. Oyuna yeni başlayan kişilerin yanında eski destelerini cüzdan gibi yanında taşıyan dinazor oyuncuları aynı mekan içerisinde bulmakta insanı şaşırtıyor. Bunun yanında mekan, mevcut Warhammer oyuncusuyla da her zaman canlı gözüküyor. Vitrin’i dolduran Warhammer figürleri, boyaları göz kamaştıracak düzeyde. İçeri de figür alıp boyamaya başladığınızda, size yardım edebilecek bir çok kafa çıkabiliyor.

Sizden herhangi bir rezarvasyon istenmiyor. Masa ücreti talep edilmiyor. Sadece vaktinizi geçirdiğiniz sürece çayınızı, kahvenizi seçeneği bol fiyatları uygun mutfağından alınması gerekiyor. Bunun karşılığında kapattığınız masada saatlerce sürecek FRP oyunlarına katılabiliyorsunuz.

Geniş kütüphanesi ile oyunlarınıza katkıda bulunabilecek bir çok sistem kitabına ulaşmanız mümkün. Ayrıca yukarı da saydığım Warhammer Figürlerinin, Tek ve set halinde Magic kartlarının satışı da mevcut.

Oyun Mühendisi, bu süreç boyunca bir çok etkinliğe de ev sahipliği yapmış bir yer. Wizards of İstanbul’un ilk birkaç etabı mekan içerisinde sıcak bir ortamda gerçekleştirilmiş. Film gösterimlerinin yanı sıra seri filmlerin “koşuları” da yapılmış. Çeşitli oyun tanıtımlarının yapıldığı Workshoplarda mevcut. Oyun Mühendisi sadece geniş masaüstü oyunları, kartlarıyla ve lezzetli yemekleriyle değil; belirli dönemlerde çıkardığı kendi oyunları ile de ün yapmış bir mekan. Stratejik emlakçılık oyunu Rant, Köyü basan yaratıklardan kurtulmaya çalıştığınız Kurtadam, Magic oynanış tarzına benzetebileceğimiz büyücüleri ve büyüleri ele alan Elemental kendi özel kutularında oyuncularını beklemekte. Sadece oynamakla kalmıyor, satın alarak evinize götürebilir ya da arkadaşlarınıza da hediye edebilirsiniz.aatin nasıl akıp gittiğini anlayamayacağınız Oyun Mühendisi sizi bir dolu eğlenceli oyun ile beklemekte. Pazartesi günleri hariç her gün saat 10.30 – 21.00 saatleri arasında gidip bir kupa çayınız ile beraber oyuna doyacağınız sakin bir mekan Oyun Mühendisi.

İletişim Adresi
Moda Caddesi Zuhal Sokak 4/A Caferağa – Kadıköy, 34710 İstanbul
0216 338 49 78

Facebook grubu da mevcut -> http://www.facebook.com/groups/14906966081/

{gallery}foto_galeri/mekanlar/oyun-muhendisi/:::0:0{/gallery}

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.