Oyun Haberleri

PlayStation 5’in Fiyatı ve Çıkış Tarihi Sonunda Belli Oldu!

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5‘in en merak edilen özellikleri ve fiyatı, yapılan online etkinlikle beraber sonunda duyuruldu.

Sony, bütün yıl boyunca ketum davrandığı PlayStation 5 konusunda sonunda büyük açıklamayı yaptı. Bir hafta öncesinde Xbox Series X konsolunun fiyatının belli olmasının ardından Sony de kendi konsolu olan PlayStation 5′in detaylarını ve daha fazlasını oyuncularla buluşturdu.

Elbette en çok merak edilen kısımdan, yani fiyatlandırma kısmından başlayalım. Duyurunun sonunda yer alan bilgiye göre PlayStation 5’in diskli sürümü 499$/499€, disksiz olan yani Digital Edition olarak geçen sürümüyse 399$/399€ olarak satışa çıkacak.

Türkiye olarak biz, Euro fiyatlandırmasına bağlıyız. 17 Eylül 2020 tarihi itibariyle standart sürüm ve dijital sürümün birim karşılığı 4.430₺ ve 3.535₺ yapıyor. Elbette vergilendirme, kur dalgalanmaları gibi ülkemizin alışık olduğu sistemlerle beraber bu fiyatın en iyi ihtimalle 7.500₺/6.500₺ olacağı düşünülüyor. Tabii bu çok naif bir fiyatlandırma. Sonuçta geçen hafta Xbox Series X, 7.400₺ olarak açıklanmış sonrasında da fiyatı kaldırılmıştı.

Bu yüzden gözler PlayStation Türkiye‘den gelecek habere çevrildi.

Diğer önemli noktaysa çıkış tarihi. PlayStation 5, Kuzey Amerika, Avustralya, Japonya ve Güney Kore pazarına 12 Kasım 2020 tarihinde sunulacak. Dünyanın geri kalanıysa konsola 19 Kasım 2020 tarihinde sahip olabilecek.

Tanıtılan Oyunlar

Aslında Showcase içerisinde çok fazla yeni oyun görmedik. Daha önce yapılan etkinlikte ortaya çıkan oyunlara daha yakından bakma şansını elde ettik. Demon’s Souls, Spider-Man: Miles Morales gibi oyunların oyuniçi görüntülerine yer verilmişti.

Bombaysa etkinlik sonunda God of War logosunun ortaya çıkışıyla patlatıldı. Serinin devam oyunun 2021 yılında bizlerle buluşacağı açıklandı ve arkada sadece Kratos’un sesini ve yeni logoyu görebildik. “Ragnarök is Coming” yazısıyla evde heyecandan tansiyonum yükselmedi desem, inanmayın. Yükseldi çünkü…

Oyunların fiyatları biraz el yakacak gibi görünüyor. Yayınlanan listede oyun fiyatları 70$ ve 80€ olarak gösterilmiş. Genelde Dolar ve Euro fiyatların eşit olmasına alışmıştık, bu farkın sebebini anlamadık.

Türkiye ise İngiltere’ye bağlı olduğu için Euro veya Sterlin üzerinden fiyatlandırılacak. Bu da oyunların 700₺ civarında satılabileceğini gösteriyor.

Etkinlikte yer alan ve dikkat çeken oyunların tanıtımlarına da aşağıda yer veriyoruz.

Final Fantasy XVI: Awekening

YouTube player

Final Fantasy serisinin en yeni oyunu, etkinliğin açılış oyunlarından biriydi. Hafiften Witcher esintileri taşıyan yeni FF oyunu, aksiyonu bol, sağlam bir fantastik oyuna benziyor. Ayrıca etkinlikteki, PC üzerinden kaydı alınan tek oyun.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

YouTube player

Oyunun duyurusu yapılalı aslında çok oluyor ama etkinlikle beraber oyuniçi görüntüleri de ilk defa görmüş olduk. Spider-Man: Miles Morales konsolla beraber pazara sunulan ilk oyunlardan biri olacak.

Hogwarts Legacy

YouTube player

1800ler’de geçeccek olan Hogwarts Legacy, kendi büyücümüzü yaratıp Harry Potter evrenine dalabileceğimiz bir oyun olacak. Daha öncesinde sızıntıları yapılan oyun görücüye bu etkinlikle beraber çıkmış oldu.

Call of Duty: Black Ops – Cold War

YouTube player

Yine duyurusu daha önce yapılan oyunlardan biri. Her yıl çıkan CoD serisine eklenecek olan Black Ops – Cold War, Soğuk Savaş döneminde geçen bir FPS aksiyon oyunu olacak. Tanıtımın önemli kısmı, görevin Trabzon Havalimanı’nda geçiyor olması.

Resident Evil: Village

YouTube player

Residen Evil serisi, Biohazard ile farklı bir noktaya ulaşmıştı. Serinin yeni oyununda da aynı korku temasının korunduğunu görüyoruz.

Oddworld: Soulstorm

YouTube player

90lar’ın klasik platform oyunlarından biri olan Oddworld, seriyi Soulstorm ile tekrar canlandıracak bir yapım. Sağlam hikaye, keyifli oynanabilirlik ve zorlayıcı bölümler ile artık dinozorlaşmış oyuncuların eskiyi yad edebilecekleri bir oyun olacak.

Five Nights At Freddy’s: Security Breach

YouTube player

İçerisinde Jump Scare barındıran fragmanı nedeniyle etkinliği izlerken yerimden sıçramama sebep olan Five Nights At Freddy’s, yeni oyunu olan Security Breach ile PlayStation 5’i ziyaret edecek korku oyunlarından biri.

Demon’s Souls

YouTube player

Duyurusu bir önceki Showcase etkinliğinde yapılan, eskilerin çok iyi bildiği, Souls serisinin ortaya çıkmasına sebep olan Demon’s Souls, oyuniçi görüntüleriyle karşımızdaydı.

Deathloop

YouTube player

Tanıtımıyla daha önce karşılaştığımız, bir Bethesda oyunu olan Deathloop yine PlayStation Showcase konuklarından biriydi. Değişik oynanabilirliği, farklı konseptiyle kabul etmesem de iyi bir oyun gibi gözüküyor. Firmaya olan güvenimiz son Fallout oyunlarıyla sarsıldı ama Deathloop fena durmuyor.

Devil May Cry 5

YouTube player

Konsolun en kuvvetli serilerinden biri olan DMC, beşinci oyunuyla yeni nesilde yerini alacak.

Fortnite

YouTube player

Battle Royale türünün vazgeçilmezlerinden biri olan Fortnite, yeni nesil oyun konsolunun gücünden faydalanmak isteyen oyunlardan biri.

PlayStation Plus Collection

YouTube player

Bu başlık bir oyun değil, Sony’nin PS5 kullanıcıları için sunacağı hizmetin yeni tanıtım videosu. Daha öncesinde PS4 kütüphanesinden taşınacak oyunların hangileri olacağı konuşuluyordu. Bu fragmanla birlikte hem PlayStation Plus’ın sunacağı hizmeti hem de eski konsoldan gelecek oyunların bir kısmını görebilirsiniz.

God of War Ragnarök

YouTube player

“The time comes near” diyor Kratos. Yani “Zamanı artık geliyor” diyor. Evet, PlayStation 5’în çıkışının zamanı geliyor. Ve yine onun bu kısacık tanıtımda söylediği gibi “Kendimizi hazırlamamız gerekiyor.”

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.