Dizi Haberleri

Star Trek: Discovery Veda Ediyor

Paramount+ yaptığı duyuru ile Star Trek: Discovery dizisinin son sezonuyla birlikte ekranlara veda edeceğini açıkladı.

Star Trek hayranları bu habere ne kadar üzülür, bilemiyorum. Bence Star Trek mitinin pek de farkında olmayan, altını dolduramayan bir yapım ne yazık ki. Tek bir karaktere ağırlık verip Trek kültünde yatan ekip ruhunun önemine, tekinsiz bir heyecan veren bilinmeyen uzayda keşif gibi konulara çok az değinerek her şeyi ıskalıyordu bana sorarsanız.

Kaptan Burnham ve U.S.S. Discovery mürettebatının son macerası 4 Nisan 2024 tarihinde yayına girecek. CCXP Fuarı’nda beşinci sezona dair kısa bir klip gösterildi ve ekibin yüzyıllardır saklı kalan kadim bir gücün izini süreceğini öğrenmiş olduk. Elbette bu gücün peşinde olan kötü bir yapı da yer alacak ki hikayeye heyecan gelsin.

Beşinci sezonuyla bizlere veda edecek olan Star Trek: Discovery, Star Trek markası altında da önemli bir konumda. Star Trek tarihinin stream edilen ilk projesi olma ünvanını elinde tutuyor. Buradaki başarısının ardından Star Trek markasına ait Piccard, Strange New Worlds ve Lower Decks gibi yapımların önü açılmış oldu. Ayrıca Trek külliyatındaki ilk Afro-Amerikalı kadın başrol ve gene ilk kez bir trans karakterle Discovery sayesinde karşılaşmış olduk.

Discovery’nin Star Trek zaman çizgisindeki yeri de önemli. Kaptan Kirk’ün sahne almasından 10 sene önce star alıyor Discovery ve ilk ”prequel” oluyor. Sonrasında 900 yıl ileri zıplayarak bu sefer de gene Trek zaman çizgisinin bilinmeyen bir başka dönemini keşfetmeye çalışıyor.

4 Nisan itibariyle son sezonu izlemeye başlayabilirsiniz. Şahsi bir not düşeceğim; yukarıda şikayet ettiğim eksiklikleri büyük oranda tatmak ve gerçeğe yakın Star Trek ruhunu yakalamak istiyorsanız, Star Trek: Strange New Worlds’e bir göz atmanızı isterim.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.