Dizi Haberleri

Star Trek: Discovery, 5. Sezonun Ardından Ekranlara Veda Edecek

Paramount+, Star Trek: Discovery‘yi 2024’ün başlarında çıkacak beşinci sezonuyla sona erdireceği açıkladı.

2017 yılında yolculuğuna başlayan Star Trek: Discovery, beşinci sezon ile ekranlara veda edecek.

Star Trek: Discovery dizi

Dizi yıldızı ve yapımcı Sonequa Martin-Green yaptığı açıklamada dizinin sona ereceğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı,

Star Trek: Discovery ile bu akıllara durgunluk veren yolculuğun bittiğine inanamıyorum. Kaptan Michael Burnham’ı canlandırdığım ve olağanüstü bir oyuncu kadrosu, olağanüstü bir ekip ve dikkate değer bir yazar ekibiyle birlikte bu efsanede yer aldığım için kendimi kutsanmış hissediyorum. Televizyon tarihi yazmakta ısrar eden CBS Studios ve Paramount+’daki en destekleyici ortaklarımıza derinden minnettarım. Ayrıca dizi yöneticilerimiz Michelle Paradise ve Alex Kurtzman’ın yanı sıra Olatunde Osunsanmi ve eşsiz yönetici yapımcı ekibiyle olan yaratıcı işbirliği için derinden minnettarım. Bir dizi ailesi olarak bir arada durmanın, serinin tüm üyeleriyle ve hayranlarla Star Trek yadigârını kucaklamanın nasıl bir his olduğunu asla unutmayacağım. Hayranlar, yeni bir Star Trek uyarlamasını başlattığımızda bizi kalplerinde karşıladı ve bunu asla unutmayacağız. 65 bölüm sonra, tüm Star Trek: Discovery ekibine, diziye, beşinci ve son sezonuna, sevgili hayranlarına ve daha iyi bir gelecek tasavvur eden herkese: Hadi uçalım…

Yürütücü yapımcılar ve yardımcı dizi yöneticileri Alex Kurtzman ve Michelle Paradise yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi,

Star Trek’in ömür boyu hayranları olarak Star Trek: Discovery‘yi hayata geçirmeye yardımcı olmak büyük bir onur ve ayrıcalıktı. Star Trek evreni biz de dahil olmak üzere pek çok kişi için çok şey ifade ediyor. Discovery sayesinde yalnızca bir kişi kendisini veya geleceğine ilişkin olasılıkları yeni bir şekilde görürse Gene Roddenberry‘yi çok gururlandırmış olacağımızı düşünüyoruz. Elbette Sonequa Martin-Green ve bu şovu hayata geçiren hem kamera önü hem de arkasındaki olağanüstü sanatçılar ekibi olmadan Star Trek: Discovery olmazdı. Her bölümü özel kılma konusundaki tutkuları ve kararlılıkları derinden ilham vericiydi; birbirlerine olan sevgileri ve destekleri ve Star Trek’e olan gerçek aşkları da öyle. Discovery, yıllar içinde gerçekten bir aile haline geldi ve bunun bir parçası olduğumuz için daha fazla minnettar olamayız. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlara, bu inanılmaz yolculukta bize katıldığınız için teşekkür ederiz. Bu karakterlere olan sevginiz ve her bölüm, her sezon için gösterdiğiniz heyecan bizim için dünyalara bedel. Bu son sezon için ne üzerinde çalıştığımızı görmenizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Sabrınız için teşekkür ederiz ve beklemeye değeceğini söylediğimizde bize güvenin. Biz hepinizi seviyoruz! LLAP!

CBS Studios Başkanı David Stapf ise şunları ekledi,

Sekiz yıl önce Star Trek’in dönüşü hakkında konuşmaya başladığımızda Star Trek: Discovery‘nin sahip olacağı silinmez etkiyi asla hayal edemezdik. Seri, sevilen bir küresel efsaneyi geri getirdi ve tıpkı önceki seriler gibi, “Discovery” de “Star Trek”in “sonsuz kombinasyonlarda sonsuz çeşitlilik” mirasını onurlandırdı ve farklılıklarımızı kutladığımızda insan olarak olabileceğimizin en iyisini temsil etti. Bu diziyi yürekten, tutkuyla ve canlı hikaye anlatımıyla hayranları olarak yöneten Alex Kurtzman ve Michelle Paradise’a teşekkür etmek istiyorum. Kendilerinden öncekiler gibi sınırları zorlamaya her zaman hazırlardı. Ve son olarak, hem ekrandaki hem de ekran dışındaki liderliği ile ilk günden itibaren yol göstermeye yardımcı olan Sonequa Martin-Green liderliğindeki bu yetenekli oyuncu kadrosuna teşekkür etmek istiyorum.

Serinin beşinci sezonundan neler bekleyebileceğimize gelince; Kaptan Burnham (Martin-Green) ve U.S.S. Discovery yüzyıllardır kasıtlı olarak gizlenmiş eski bir gücü bulmak için onları galakside destansı bir maceraya gönderecek bir gizemi ortaya çıkaran keşifte bulunurlar. Ama avda başkaları da vardır… ödülü kendileri için talep etmeye çaresiz ve onu almak için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek tehlikeli düşmanlar.

Star Trek discovery crew

Martin-Green’e dizide Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio ve Callum Keith Rennie eşlik ediyor. Dizi, 2017’de izleyici ile buluştuğundan beri Star Trek’in amiral gemisi serisi oldu. O zamandan beri şu anda ikinci sezonunu hazırlayan Star Trek: Strange New Worlds ve sona ermek üzere olan Star Trek: Picard gibi başka diziler de gördük.

Bundan sonra ne tür bir Star Trek projesinin geleceğini görmek ilginç olacak!

Kaynak: GeekTyrant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.