Dizi Haberleri

Neil Gaiman ve Terry Pratchett’ın Birlikte Yazdığı Kıyamet Gösterisi Televizyona Taşınıyor!

kiyamet-gosterisi-banner

Geçtiğimiz akşam fantastik edebiyatın kendine has üslubuyla gönüllerde taht kurmuş yazarı Terry Pratchett‘ın anısına düzenlenen bir etkinliğe katılan ve yazarın en yakın dostlarından biri olan Neil Gaiman, birlikte kaleme aldıkları Kıyamet Gösterisi (Good Omens) adlı romanın televizyon ekranlarına taşınması için hazırlıklara başladığını açıkladı.

Önceki yıllarda romanı ekrana uyarlaması için gelen teklifleri eserin tek yazarının o olmadığı gerekçesiyle geri çeviren Gaiman, bu konudaki inadını şu sözlerle açıklıyor: “Terry ile bir anlaşmamız vardı, sadece Kıyamet Gösterisi ile alakalı projelerde birlikte çalışacaktık. Yazılan her şey, kitap ayraçlarından cümlenin sonundaki noktaya kadar, her şeyi birlikte yapacaktık. Hepsi ortak bir çalışma olacaktı. Bu yüzden, tabii ki tekliflere hep hayır dedim.”

good-omens-kiyamet-gosterisi

Yazarın kararlılığını alt üst eden gelişme ise, Pratchett’ın asistanı Rob Wilkins’in Gaiman’a ilettiği, başarılı yazarın vefatından önce Gaiman’a yazdığı ve uyarlamayı tek başına üstlenmesini istediğini belirttiği mektubu okuması oluyor: “İşte o noktada, sanırım kendi kendime ‘Seni şerefsiz, tamam, bunu yapacağım.’ dedim.”

Kıyamet Gösterisi 2014 yılında BBC tarafından radyoya uyarlanmıştı. Hatta romanın yazarı ikili de bu uyarlamada küçük rollerle yer almışlardı. Ne yazık ki sinema ve televizyon uyarlamaları için bulunulan önceki girişimler ise gün yüzü görememişlerdi.

Altı bölümden oluşacak Kıyamet Gösterisi uyarlamasının yanı sıra, Shrek ve Aladdin filmlerinin senaristliğini yapan Terry Rossio, Pratchett’ın en ikonik romanlarından biri olan Mort‘u beyazperdeye taşımaya hazırlandığını açıkladı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.