Dizi Haberleri

Neil Gaiman ve Bryan Fuller, Sandman’i de Ekranlara Taşımak İstiyor!

Bryan Fuller‘ın, Starz işbirliği ile ekranlara taşıdığı American Gods‘ın daha ilk bölümden topladığı övgüler malum. Malum mecralarda dolaşmaya başlayan söylentilere göre Bryan Fuller, American Gods ile yakaladığı başarının ardından gözlerini Neil Gaiman’ın başyapıtına çevirmiş durumda. Fuller, şimdi de kült çizgi roman serisi Sandman‘i izleyici ile buluşturmak istiyor!

Gaiman’ın 75 sayılık serisi, Vertigo’nun göz bebeği Sandman serisinin merkezinde, Rüyalar Lordu Dream (Düş) ve “kardeşlerinin” oluşturduğu The Endless (Ebediler) ailesi yer alıyor. 75 sayılık yolcuğunda okuyucularını başka gezegenlere, evrenlere ve boyutlara götüren, baş döndürücü hikayeleriyle kendine hayran bırakan Sandman serisi, çoğu hayran ve yapımcı, ekranlara yada beyaz perdeye uyarlamak için fazla “destansı” bulmuş, başlanan projeler hep yarım kalmıştı. En son deneme 2 yıl önce hem başrolü hem de yönetmenliği üstlenen Joseph Gordon-Lewitt tarafından gerçekleştirilmiş fakat tüm uğraşlarının sonunda ünlü oyuncu da Sandman hikayesinin beyaz perdeden ziyade televizyona uygun olduğunu itiraf etmişti.

Kimi hayranın yüreğine su serpen, kimilerini ise üzen bu açıklamadan sonra Neil Gaiman hiç beklemediğimiz bir anda bombayı patlattı. American Gods tanıtım turu kapsamında Yahoo’ya verdiği röportajda konuyu bir şekilde Sandman’e getirmeyi başaran Gaiman, serinin televizyona uyarlanma ihtimalinden şu sözlerle bahsetti:

“Umuyorum ki American Gods’ın başarısı Time Warner’a [DC Comics’in sahibi] Sandman kadar büyük ve şekilsiz bir hikayenin en iyi televizyona uyduğunu gösterir.”

Dream’in öyküsünü televizyon ekranlarına taşımanın bir “rüyayı” gerçekleştirmek olacağını belirten Bryan Fuller da Gaiman’ın sözlerini sonuna kadar destekliyor. “Bu çizgi roman serisi o kadar çok hikaye, insanlığın doğası ve görsel muazzamlıklarla dolu ki – elimize yarım bir fırsat geçerse bile kimse bizi durduramaz.” Bu açıklama ile yetinmeyen Fuller, konuyu Twitter’a bile taşımış.

Son zamanlarda Hollywood’da yaşanan aydınlanma ile yapımcılar uzun soluklu edebi serilerin beyaz perdeden ziyade televizyon ekranlarına daha uygun olduğunu anlamaya başlamış gibi görünüyorlar. Buna rağmen, görsel açıdan sonsuz bir zenginliğe sahip Sandman serisini izleyiciyle bbuluşturmak herkesin altından kalkabileceği bir iş değil. Sadece The Dreaming’i yaratmak için kullanılacak görsel efektlerle bile bir bütün film çekilebilir. Yine de American Gods’ın başarısının, nelerin önünü açacağı belli olmaz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çok sakat iş..En az ”the Crow” kalitesinde bir iş çıkarabilirsen yap! ama büyük çekincelerim var. Mesala en basitinden Soundtrack i nasıl olur acaba? Dayarlarsa rap’i,robot osurması gibi yeni elektroniği, filmi at çöpe..Ben Gaiman ın yerinde olsam herşeyine müdahale ederdim! En başta da müziklere..Robert Smith’ e falan yaptırırdım(bu yaşında hala hepsine taş çıkarır..) Veya hakkını verebilecek başka gruplara ”The Cure,Joy Division” falan coverlatırdım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.