Dizi Haberleri

Kene’nin Sümüğünün İğrençliğini Çizgi Filmde Azaltmışlar

“KAŞIIIIIK!” Bir bu haykırış, bir de Kene’nin üşütüp hasta olduğu o bölüm zihnimize kazınmıştı. Siz de Kene’nin sümüğünün iğrenç olduğunu mu düşünüyordunuz? O bölüm sansürlüymüş meğer!

The Tick, ya da bizim bildiğimiz şekliyle Kene, 1994-1996 yılları arasında yayınlanmış bir çizgi filmdi. Fox Kids’te ve Jetix’te yayınlanan bu seri süper kahraman parodisiydi. Birbirinden eğlenceli ve saçma kahramanlara ve kötü adamlara sahipti. Ama bu kötü adamlardan belki de en saçması Sümük Kene’ydi.

The Tick vs. The Uncommon Cold bölümünde Kene üşütüp hasta oluyordu. O sırada dünyaya saldırmaya niyetli uzaylı komşuları da klon ordusuna Arthur’un ve Kene’nin DNA’sından yarattığı askerler katmak istemişti. Ancak Kene’nin DNA’sını bulmak zordu. Zira tırnağı ve saç kılları bile güçlüdür Kene’nin. Dolayısıyla bulabildiği tek şey halihazırda çok hasta olan Kene’nin sümüğü olmuştu. Bu yüzden yarattığı klon da Kene’nin sümüğünden oluşan vıcık vıcık iğrenç bir şeydi.

İşte o bölüm, seride yazarlık yapan Henry Gilroy‘un kaleme aldığı ilk bölümmüş. /Film ile konuşan Gilroy o bölümün aslında sansürlendiğini söyledi.

Sanırım orada burun deliğinden sümüğün burna geri çekilmesini yakından, detaylı göstermiştik. Gerçekten iğrençti. ‘Bu muhtemelen çok fazla. Çok iğrenç’ diyerek o kısmı sildiler.

Yani düşmanın tamamen sümükten oluşması iğrenç değil. Kene’nin onu burnuna çekerek yenmesi de iğrenç değil. Ama o burna çekme anını yakından görmek mi iğrenç? Anlamak zor… Kim sorumlu bu sansür işinden? O sahne olmasa da çok iğrençti zaten o bölüm…

Henry Gilroy, Kene’nin dışında Batman: The Animated Series, Earthworm Jim ve Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! çizgi filmlerinde de senaristlik yapmış. Star Wars: The Clone Wars ve Rebels’te de. (Bu arada Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!’yu okurken şarkısını söyleyen okurlarımız, bölümler Disney+’ta var.)

Kene, Ben Edlund’un 1986’da yazdığı çizgi romanlardan çizgi filme uyarlanmıştı. Fakat hayranların favorisi daima 90’lı yıllarda çıkan çizgi film oldu. Edlund’un aynı zamanda Firefly‘ın iki bölümünde de senaristlik yaptığını öğrenmek sizi eğlendirir mi? Şahsen ben eğlendim. (Firefly da Disney+’ta var)

Kene’yi tekrar izleyesiniz mi geldi? Türkçe dublajlı bölümlerinden bazılarını buradan bulabilirsiniz. (Disney+’ta yok)

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.