Haberler

Boba Fett’in Efsane Oyuncağı Rekor Fiyata Satılabilir

Nadir görülen oyuncak Star Wars karakteri Boba Fett açık artırmaya çıkarıldı. “Kutsal Kase” olarak tanımlanan hatıra oyuncağının 500 bin dolara satılarak rekor kırması bekleniyor.

Star Wars karakteri koleksiyonu yapanlarda çok nadir görülen Boba Fett karakterinin plastik oyuncağı internet üzerinden açık artırmaya çıkarıldı. Oyuncağın 500 bin dolara satılarak rekor kırması bekleniyor.

7 Kasım’da sona erecek açık artırmada en yüksek teklifi verecek kişiye satılacak olan 9 santimlik plastik oyuncak için şu an verilen en yüksek fiyat 126 bin dolar. Daha önce yapılan bir Star Wars açık artırmasında, film karakteri oyuncak, en yüksek 112 bin 926 dolara satılmıştı.

Netflix’ten Bir Oyuncak Belgeseli: The Toys That Made Us

Boba Fett oyuncağına bu kadar yüksek değer biçilmesinin nedeni, 100 adetten daha az üretilen oyuncağın küçük boyutlu parçaları nedeniyle küçük çocuklar için boğulma tehlikesi yaratacağından hızla satıştan kaldırılmış olması. Şimdi bu oyuncaktan 30 adetten daha az olduğunu düşünülüyor. Oyuncakla ilgili detaylar ve oyuncağın hikayesi, Netflix’in The Toys That Made Us belgeselinde detaylıca anlatılıyor.

Oyuncağa dönüştürülen Boba Fett karakteri, 1980 yılında yayınlanan ilk Star Wars filmi The Empire Strikes Back’te görülmüştü.

Boba Fett, Darth Vader tarafından Han Solo’yu yakalaması için tutulmuş bir avcı karakterdi. Boba Fett, ilk olarak 1978 yılında televizyonda yayınlanan The Star Wars Holiday Special’da bir animasyon karakteri olarak görülmüştü.

Kaynak: NTV, USAToday

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.