Dizi Haberleri

HBO, Fatih Aegon Targaryen’ın Westeros’u Fethini Konu Alan Dizi Geliştiriyor

HBO, yeni bir Game of Thrones öncül dizisi olarak Aegon I Targaryen‘ın Westeros’u fethini konu alan bir hikayeyi çekmeyi tartışıyor.

Variety‘nin özel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Fatih Aegon‘un Westeros’u fethini konu alan yeni bir Game of Thrones öncül dizisi HBO binasında aktif olarak tartışılıyor.

Aegon I Targaryen

Proje henüz çok erken aşamalarda olduğu için projeye dahil henüz hiçbir isim bulunmuyor. HBO, diziyi geliştirecek isimler için arayışlara başladı. Bunlar dışında hikaye dizi olarak başlayacak ancak HBO ve Warner Bros’un daha sonra potansiyel diziye öncülük edecek bir uzun metrajlı film üretebileceği de gündemde.

Dizi, Aegon ve kardeş eşleri Visenya ve Rhaenys‘in ordularını ve üç ejderhasını kullanarak Dorne hariç Westeros’taki yedi krallıktan altısını nasıl fethettiklerini anlatacak. Bunu yaparken I. Aegon, Westeros’un ilk kralı, Demir Taht’a oturan ilk kişi ve Targaryen Hanedanlığı’nın kurucusu oldu. Bu olaylar Game of Thrones dizisinde anlatılan olaylardan yaklaşık 300 yıl öncesinde vuku buldu.

Yıllar boyunca duyurulan çok sayıda proje arasında bugüne kadar ilerleme kaydeden tek proje House of the Dragon oldu. İlk sezonu Ağustos 2022’de başlayan ve yayınlandıktan bir hafta sonra hızlı bir şekilde 2. sezon onayı alan dizinin yeni sezonu yapım aşamasında.

Hayat Kısa, Ejderhalar Uçuyor: House of the Dragon 1. Sezon İncelemesi

Bir diğer onay alan ve çekimlere başlanan bir diğer Game of Thrones öncül projesi ise, Naomi Watts‘ın oynadığı The Long Night adlı terk edilmiş pilot bölümdü. Bu proje de 2019’da House of the Dragon’ın yeşil ışık aldığı gün iptal edilmişti.

HBO’nun Game of Thrones dünyasını genişletme ve potansiyel olarak bir filme bağlama hamlesi şaşırtıcı değil çünkü dizi, Warner Bros Discovery kütüphanesindeki en değerli marka parçalarından biri olmaya devam ediyor.

Henry Cavill Aegon Targaryen

Hayranlar ise Henry Cavill‘i Aegon rolüne çok yakıştırıyor ve dizide görmek istiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.