AYBABTUDizi Haberleri

Game of Thrones Öncül Hikayesi Tales of Dunk and Egg Dizi Olabilir

Game of Thrones dizisindeki olayların yaklaşık 90 yıl öncesini konu alan Tales of Dunk and Egg‘in dizi uyarlaması için HBO tarafında çalışmaların başladığı öğrenildi.

Variety‘nin gizli tuttuğu kaynaktan edindiği bilgiye göre HBO, George R.R. Martin’in kısa roman olarak yayınladığı ve Game of Thrones ile aynı evrende geçen Tales of Dunk and Egg’in diziye uyarlanması için çalışmalara başladı. Buz ve Ateşin Şarkısı kitap serisi ve Game of Thrones dizisindeki olaylardan 90 yıl önce Sör Duncan the Tall (Dunk) ve genç Aegon V Targaryen’ın (Egg) maceralarını dizi olarak izleyeceğiz gibi görünüyor.

George R.R. Martin, bugüne dek Tales of Dunk and Egg (Dunk ve Yumurta Hikayeleri) serisinde üç kısa roman yayınladı; 1998’de The Hedge Knight (Gezgin Şövalye), 2003’te The Sworn Sword (Yeminli Kılıç) ve 2010’da The Mystery Knight (Gizemli Şövalye). Daha sonra bu üç kısa roman bir araya getirildi ve 2015 yılında A Knight of the Seven Kingdoms (Yedi Krallığın Şövalyesi) adıyla tek kitapta yayınlandı.

Şu anda projede yazar veya oyuncu olarak kimler var bilinmiyor. Kaynaklar, HBO’nun bu diziyi önceliklendirdiğini ve Game of Thrones’un başarısından faydalanmak istediklerini belirtiyor.

Konuyla ilgili ne HBO ne de Martin’in temsilcileri bir yorum yaptılar.

Game of Thrones Öncül Yapımları Artıyor

Proje eğer başarılı bir şekilde ilerlerse televizyon ekranlarındaki ikinci Game of Thrones öncül yapımı olacak. HBO, halihazırda 2022’de gösterime girmesi planlanan House of the Dragon dizisini hazırlıyor. House of the Dragon dizisi, Westeros’ta Ejderhaların Dansı olarak bilinen Targaryen iç savaşını bizlere anlatacak.

Hayranlar bir süredir “Tales of Dunk and Egg” dizisinin uyarlanması için seslerini yükseltiyorlar. HBO, 2017’de birden çok Game of Thrones projesini ekranlara uyarlamak istediğini duyurduğunda, yan hikayelerin de diziye uyarlanacağına dair umutlar vardı; ancak George R.R. Martin kitapları uyarlama planlarının olmadığını söylemişti.

Dizinin geliştirilme söylentilerinin olması bu hikayeyi izleyebileceğimiz anlamına gelmiyor maalesef. Daha önce de Jane Goldman tarafından yazılan ve Naomi Watts‘ın başrol için seçildiği bir Game of Thrones öncül dizisi için pilot bölüm yapılmıştı ancak yapımdan 2019 yılında vazgeçildi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.