Haberler

Die Çizgi Romanlarının FRP Sistemi Kickstarter’da

Die çizgi romanlarının yaratıcıları Die FRP sistemi için Kickstarter projesi başlattı. Bu sistemde karakterlerimiz, FRP oynayan oyuncular olacak. Yani tüm oyunu iki karakterle metadan oynayacağız.

Daha detaylı açıklamak gerekirse: Die FRP’sine dalmak için diyelim ki beş arkadaş toplanacağız. Önce gerçek hayattan, sıradan dertleri ve gerçekçi geçmişleri olan birer karakter yaratacağız. Bu karakterlerin geçmişlerini mümkün olduğunca detaylı yazmaya çalışacağız. Ardından, geçmişini yarattığımız bu sıradan karakterler oyunda bir araya gelip FRP oynayacaklar. Biri GM olacak ve diğerleri de oynayacakları FRP için yeni fantastik karakterler yaratacaklar. Ve biz bu fantastik karakteri, FRP oynamak için buluşan sıradan karakterimizin rolünü yaparak yaratacağız.

Yani diyelim ki siz oyuncu olarak fiziksel şiddete hiç yatkın biri değilsiniz. Bu oyunda yarattığınız sıradan karakterin öfkeli ve sık sık şiddete başvuran biri olmasını tercih edebilirsiniz. Sıradan karakteriniz de FRP oynama şansını görünce kendisinden tamamen farklı bir karakter açabilir. Fantastik karakteri fiziksel olarak zayıf ve pasif bir büyücü olabilir. Sizin bu fantastik macerada, kendi fantastik FRP karakterini canlandıran sıradan oyuncunun RP’sini yapmanız gerekecek.

İlgili Makaleler

Sıradan karakterlerimizin istekleri, korkuları ve geçmişi de fantastik macerayı ciddi ölçüde etkileyecek. Zira FRP oynarken neyi nasıl hayal ettiği, oynadığımız sıradan karakterin geçmişine bağlı olacak. Oynadığı oyunun dünyası da karakterimizin neyi nasıl hayal ettiğine göre bükülecek. Örneğin sıradan karakterimiz peşindeki trolü okulundaki kabadayıya benzetebilir. O karakteri hayal ederken okulundaki kabadayının suratıyla hayal edebilir. Bu yüzden bizim oyuncu olarak sıradan karakterimizin FRP oynarken neyi nasıl hayal ettiğini de hayal etmemiz gerekecek. Zira sıkışıp kalacağımız bu fantastik diyar, oyunu oynayayanların kollektif hayal gücüyle şekillenecek.

İşler çok metaya çıkacak.

Zarlar

FRP sistemi, çizgi romanlardaki kuralsız kural sistemini kullanacak. Her oyuncu fantastik karakterleri için 20’lik zar setinden bir zar seçecek. Oyun yöneticisi (GM) d20‘ye sahip olacak. Diğer oyuncular da kalan d4, d6, d8, d10 ve d12 arasından birini seçecek. Sistemde d100 yok.

Bu zarlar oyunun içinde oyun oynayan sıradan karakterlerimize ait olacak. Ve onun yarattığı fantastik karakterin hareketlerini bu zar belirleyecek. Die FRP’si oynayan asıl oyuncu da FRP oynayan sıradan karakteri için aynı zarı kullanacak ama üstüne birkaç d6 ekleyecek.

Yani, sizin yarattığınız sıradan karakter d4 zarı seçtiyse onun yarattığı fantastik karakter d4 zarın skorlarıyla hareket edecek. Sıradan karakterinizin elinde yalnızca 1d4 olacak. Siz oyuncu olarak hem 1d4 zara, hem de birkaç d6’ya sahip olacaksınız.

En azından açıklamalardan bizim anladığımız bu. Kural kitabı yayınlandığında daha kesin bilgi verebiliriz.

Die Çizgi Romanları

Die çizgi romanları, FRP oynamak için bir araya gelen bir grup ergen hakkındaydı.

Gençler oyuna başlar başlamaz uydurdukları kuralsız sistemin bir tür Jumanji olduğunu fark ediyorlardı. Çünkü yarattıkları dünya onları içine çekip yıllarca hapsetmişti. Gençler geri geldiklerinde yaralı, yorgun, travma yaşamış ve eksiklerdi. İçlerinden biri oyunun içinde hapis kalmıştı.

Onu özgür bırakmak için oyunu yeniden oynamaya cesaret edebilecekler miydi?

Presstij bu maceranın ilk 5 sayısını bir araya getiren cildi Türkçeye çevirmişti. Biz de okumuş ve beğenmiştik. O inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Kickstarter

Aslında Die FRP sistemi kural kitaplarının yazımı çoktan bitmiş ve her şey hazırmış. Çizgi romanların yaratıcıları 5 yıldır bu proje üzerinde çalışıyormuş. Hatta Matthew Mercer‘ın da dahil olduğu birçok oyuncu grubuyla testlerini dahi yapmışlar.

Kickstarter projesini kural kitabını yayımlamak için başlatmışlar. Çünkü dünya genelinde yaşanan kağıt krizi bu bağımsız proje için maddi risk almaktan çekinmelerine sebep olmuş.

Proje 37 bin pound hedefiyle yola çıkmıştı. Ancak şimdiden neredeyse 350 bin pound topladılar. Ekip, hedeflerinin üzerine çıktıkça projeye yeni çizerlerden görseller ve ek materyaller eklemeye devam ediyor.

Destekçi açısından da yapılan bağışın miktarı, bu bağışın karşılığını değiştiriyor tabii ki. Kural kitabının basılı, ciltli versiyonuna sahip olmak için en az 40 pound bağış yapmak gerekiyor. Bu basılı kitaplar kasım 2022’de dağıtıma hazır olacak. Fakat kargo ve gümrük gibi ücretler yine destekçiye ait olacak. 20 pound’dan fazla destek olan destekçiler de Temmuz ayından itibaren PDF’e erişebilecek.

Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.