Haberler

DC Genişletilmiş Evreni’nin Yeni Patronları Belli Oldu! James Gunn, Peter Safran ile Birlikte DC Stüdyoları’nın Başına Geçti

DC sonunda Kevin Feige‘lerini buldu. James Gunn ve Peter Safran, şok edici bir hamleyle DC Studios‘un tepe koltuğuna oturdu. İkili, Warner Bros. Discovery‘de film, TV ve animasyonları kontrol edecek.

The Hollywood Reporter‘ın haberine göre; yazar yönetmen James Gunn ile yapımcı Peter Safran, DC Studios‘un eş başkanları ve eş CEO’ları oldu. Gunn ve Safran‘ın başına geçtiği stüdyo, Walter Hamada‘nın ayrılmasının ardından kapatılan Warner Bros. Discovery‘deki DC Films‘in yerini alacak. Bu sürpriz hamle aslında, WBD‘nin, Marvel Studios Başkanı Kevin Feige‘in başarısını tekrarlama umuduyla, çizgi romanları ekranlara taşıyacak bir mimar aramak için aylar harcadıktan sonra geldi.

James Gunn, DC Studios‘un yaratıcı tarafını denetlerken, Peter Safran iş ve üretime odaklanacak. Her iki isim de yeni görevlerinin yanı sıra kendi alanlarında çalışmaya devam edecek. Ayrıca Gunn ve Safran, doğrudan Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav‘a rapor verecek ve Warner Bros. Pictures eş başkanları ve CEO’ları Michael De Luca ve Pamela Abdy ile de yakın çalışacak.

Gunn ve Safran yaptığı açıklamada, “Çocukluğumuzdan beri sevdiğimiz bu DC karakterleri ile çalışacağımız için onur duyuyoruz. Sanatçıların bireysel ifadelerine hala izin veren entegre, çok katmanlı bir evren yaratmak için dünyanın en yetenekli yazarları, yönetmenleri ve aktörleriyle işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz. Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Harley Quinn ve DC’nin diğer istikrarlı karakterlerine olan bağlılığımız, sadece bu karakterlerin temsil ettiği insani olasılık harikasına olan bağlılığımızla eşdeğerdir. Şimdiye kadar anlatılmış en büyük, en güzel ve en görkemli hikayelerden bazılarını anlatırken, dünyanın dört bir yanındaki tiyatro deneyimini canlandırmaktan heyecan duyuyoruz.” dediler.

Gunn, Guardians of the Galaxy serisindeki çalışmaları sayesinde rakip stüdyo Marvel ile derinden ilişkiye girse de son yıllarda DC yapımlarında görev aldı. HBO Max için Peacemaker‘ı yaratmadan önce 2021‘de The Suicide Squad‘ı yöneten ve yazan Gunn, devam yapımı için geri dönerken, gelecekte daha fazla DC projesine öncülük edeceğini doğruladı.

James Gunn, Twitter’daki eski mesajları 2018‘de gün yüzüne çıkınca büyük tepki görmüş ve Disney tarafından Marvel’ın Guardians of the Galaxy serisinden kovulmuştu. Gunn‘a o dönemde DC sahip çıkarak The Suicide Squad‘ı emanet etmişti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.